Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους – μέλη του, να συμμετέχουν μαζικά στην 4ωρη…
προειδοποιητική στάση εργασίας που θα προκηρύξει στο επόμενο Δ.Σ.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών διεκδικεί μαχητικά και χωρίς κανένα συμβιβασμό από την κυβέρνηση και τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας:
 Την αποκατάσταση της κατάφωρης αδικίας και της αδικαιολόγητης εξαίρεσης του κλάδου των φυσικοθεραπευτών από την χορήγηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και την  ένταξη τους στην κατηγορία Α των δικαιούχων του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Οι φυσικοθεραπευτές την Δημοσίων δομών (Νοσοκομεία ,μονάδες πρόνοιας κλπ) πριν την εφαρμογή του νέου μισθολογίου ήταν δικαιούχοι του επιδόματος που αντικαταστάθηκε από το επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ( Νοσοκομειακό επίδομα),  διότι εργάζονται στους ίδιους χώρους και υπό τις ίδιες συνθήκες με τους υπολοίπους δικαιούχους –(Νοσηλευτές-Παρασκευαστές, εργαζόμενοι στη σίτιση και στον ιματισμό κ.α).
Μια διεκδίκηση που έχει χαρακτηριστεί δίκαια από όλους του Υπουργούς που υπηρέτησαν στο Υπουργείο Υγείας από το 2012 μέχρι σήμερα.

Να θυμίσουμε ότι ο Υπουργός Υγείας κος Ανδρέας Ξανθός, είχε χαρακτηρίσει δίκαιο το αίτημα όταν τέθηκε από τον Πρόεδρο του Π.Σ.Φ, στην Βουλή πέρυσι στην συζήτηση για το παράλληλο πρόγραμμα. Ωστόσο μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε καμία κίνηση διόρθωσης της αδικίας και ως εκ τούτου,  ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών στο προγραμματισμένο Δ.Σ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα ορίσει την ημερομηνία της 4ωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.







English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese