Με πλαστά χαρτονομίσματα των 10 ευρώ επιχειρούν επιτήδειοι να γεμίσουν την αγορά της Αχαϊκής πρωτεύουσας και με τον τρόπο αυτό να κερδίσουν παράνομα χρηματικά οφέλη.
Υπάρχει σαφώς λόγος που επενδύουν

στα χαρτονομίσματα των 10 ευρώ, αφού ούτε μικρή είναι η αξία τους, ούτε μεγάλη, ώστε να υποψιαστεί κάποιος πολίτης και να εξετάσει για τη γνησιότητά τους, όπως θα έκανε για παράδειγμα με ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.

Επιπροσθέτως, το άγχος της καθημερινότητας και η βιασύνη στις συναλλαγές δεν αφήνουν ασφαλώς περιθώρια για τέτοιου είδους “ελέγχους” από τους πολίτες.
Σημειώνουμε πως οι επιτήδειοι επιλέγουν συναλλαγές με τα εν λόγω χαρτονομίσματα με ανυποψίαστους πολίτες, ιδιώτες και όχι με εταιρίες, πολυκαταστήματα, επαγγελματίες κτλ, σε χώρους δηλαδή όπου βρίσκονται οι ειδικές μηχανές ελέγχου των χαρτονομισμάτων.
Ενημέρωση έχει λάβει και η τοπική αστυνομία που διεξάγει έρευνες.
Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές τους και να προσέχουν την γνησιότητα των εκάστοτε χαρτονομισμάτων.
dete.gr

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese