Αν επιθυμεί κάποιος να συνεργαστεί με την Ευρώπη πρέπει να τηρεί και τις τέσσερις ελευθερίες ταυτόχρονα, δήλωσαν οι δύο ΥΠΟΙΚ…
Μαθήματα ευρωπαϊκών αξιών αλλά και το τι περιλαμβάνουν οι Συνθήκες που έχει υπογράψει η Βρετανία ως μέλος της ΕΕ, φαίνεται ότι έδωσε στον βρετανό πρώην δήμαρχο του Λονδίνου και νυν υπουργό Εξωτερικών Boris Johnson ο γερμανός υπουργός οικονομικών Wolfgang Schaeubl.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο γερμανός υπουργός ανέλυσαν στον Johnson τις αξίες αλλά και τις Συνθήκες της ΕΕ καθώς ο βρετανός, που ήταν ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Brexit δεν φαίνεται καλά διαβασμένος.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προσφέρθηκε να ξεκαθαρίσει στον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών τι προβλέπει η Συνθήκη της Λισαβόνας, μετά από τις δηλώσεις του ότι μόλις η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ, θα διατηρήσει την ελεύθερη πρόσβαση στην ενιαία αγορά.

«Η εσωτερική αγορά της Ευρώπης έχει να κάνει με τις τέσσερις βασικές ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: την ελευθερία της κυκλοφορίας προσώπων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών και κεφαλαίων.

Εάν μπορούμε να κάνουμε κάτι, είναι να στείλουμε στον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας ένα αντίτυπο της Συνθήκης της Λισαβόνας, όπου μπορεί να διαβάσει ότι υπάρχει μια σχετική συνάφεια», είπε ο Schaeuble όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις Johnson, έχοντας δίπλα του τον Γάλλο ομόλογό του Sapin, σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

Μάλιστα, ο Shcaeuble προσφέρθηκε να δώσει τις εξηγήσεις στα αγγλικά.

«Αν είναι επιθυμητή η διασαφήνιση, μπορούμε να πάμε και οι δύο και να τον βοηθήσουμε με τα καλά αγγλικά μας», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Δίπλα του, ο M. Sapin συμφώνησε, τονίζοντας ότι οι τέσσερις βασικές ελευθερίες της ΕΕ δεν είναι διαπραγματεύσιμες.

«Αν επιθυμεί κάποιος να συνεργαστεί με την Ευρώπη πρέπει να τηρεί και τις τέσσερις ελευθερίες ταυτόχρονα.

Αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό», τόνισε ο Γάλλος υπουργός.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese