Ο 45χρονος ηθοποιός έχτισε σώμα Ειδικών Δυνάμεων με μια 30λεπτη ρουτίνα σε ένα…
ελλειπτικό μηχάνημα στατικής αναρρίχησης. Δοκίμασέ το κι εσύ.

Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα του να είσαι ένας ταλαντούχος ηθοποιός, ο οποίος τη μια χρονιά ενσαρκώνει μια μαθηματική ιδιοφυΐα, την άλλη έναν ποπ-πανκ τραγουδιστή, την αμέσως επόμενη έναν αστροναύτη που ξεμένει στον Άρη και στο καπάκι έναν σκληροτράχηλο στρατιώτη ειδικών ικανοτήτων; Πρέπει να έχεις πολλά κότσια να αντέξεις τέτοιου επιπέδου προετοιμασίες.

Και αν ο Matt Damon δεν κοπίασε πολύ για να λύνει μαθηματικούς γρίφους ή να μάθει να καλλιεργεί φασόλια στον Κόκκινο πλανήτη, είναι βέβαιο ότι πρέπει να του βγήκε ο κ…λος για να παίξει στο σίκουελ του Jason Bourne, που ήδη παίζεται στις αίθουσες.

Ναι, ο Damon έφτυσε αίμα για να αποκτήσει μια υπερπαραγωγή μυών μέσα σε διάστημα λίγων μόλις μηνών. Και δεν είναι κανένας πιτσιρικάς, πλέον -κλεισμένα 45.

Για να δημιουργήσει το σώμα που απαιτούσε ο ρόλος, ο ηθοποιός εμπιστεύθηκε έναν προπονητή που ειδικεύεται σε γρήγορες μεταμορφώσεις σώματος και που γι’ αυτό το λόγο είναι περιζήτητος στο Χόλιγουντ. Λέγεται Jason Walsh και είναι ο άνθρωπος που ειδικεύεται στην εκπαίδευση ηθοποιών πάνω σε μια ειδικότητα που γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους: ειδικές δυνάμεις, πεζοναύτες, κομάντο, και ό,τι παρόμοιο.

Η αναρρίχηση χτίζει ατσάλινο κορμί
Υποθέτεις ότι ο Walsh έτρεχε τον Damon από τα άγρια ξημερώματα σε παραλίες με πλήρη εξάρτυση και βαρίδια στα πόδια να καταπίνει χιλιόμετρα ή να εκτελεί push ups με τα μούτρα στη λάσπη. Αν μπορούσε, θα το ήθελε πολύ, αλλά ο χρόνος για τα γυρίσματα πίεζε υπερβολικά, οπότε ο προπονητής σκέφτηκε μια καλύτερη εναλλακτική:το ελλειπτικό μηχάνημα τεχνητής ανάβασης, Versaclimber.
Πρόκειται για ένα στατικό μηχάνημα, πάνω στο οποίο εκτελείς κινήσεις αναρρίχησης με έναν πρωτόγονο τρόπο που θυμίζει πρόγραμμα animal flow, αλλά σε κάθετη διάταξη.

«Είναι ένα είδος εξάσκησης των μυών και των αρθρώσεων, τα οποία αναγκάζονται να δουλέψουν πάνω στα θεμελιώδη πρότυπα της ανθρώπινης κίνησης, την ίδια ώρα που η καρδιά δουλεύει δέκα φορές περισσότερο από ένα σπριντ στο διάδρομο. Έτσι, δημιουργείς μια άλιπη μυϊκή μάζα σε λιγότερο χρόνο, ενώ ταυτόχρονα οικοδομείς τεράστια δύναμη, αντοχή και ευλυγισία στους μυς όλου του σώματος. Όλα μέσα σε 30 λεπτά της ώρας», λέει ο Walsh.

Η ημίωρη προπόνηση στο Versaclimpber

1. Ζέσταμα: 5 λεπτά
2. 4 επαναλήψεις πλήρους φάσματος των 60 δευτερολέπτων με ρυθμό 130 αναρριχήσεις ανά λεπτό.
3. Ξεκούραση για μισό λεπτό.
4. Επί ένα λεπτό εκτελείς κινήσεις μικρότερου φάσματος με ταχύτερο ρυθμό, με 200 πόδια ανά λεπτό.
5. Επανάληψη της άσκησης #2
6. Ξεκούραση για ένα λεπτό.
7. Συνεχίζεις με μικρές κινήσεις, με 220 πόδια ανά λεπτό, επί 20 δευτερόλεπτα. Χωρίς ανάπαυση, προχωράς σε ακόμη πιο μικρές κινήσεις, στις 120 αναρριχήσεις ανά λεπτό για 10 δευτερόλεπτα.
8. Ξεκούραση για ένα λεπτό.
9. Επαναλάβεις το σετ ασκήσεων #7, συμπεριλαμβανομένης της ανάπαυσης.
10. Ανάκτηση: 5 λεπτά, με κινήσεις μικρού φάσματος και αργό ρυθμό αναρρίχησης.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese