Τα έντονα παράπονα κατοίκων της περιοχής για την κατάσταση που επικρατεί στο Άνω Καστρίστι μεταφέρει μ’ επιστολή του προς το…
Δήμο Πατρέων ο οικείος φιλοπροοδευτικός Σύλλογος. Μάλιστα στην κατάληξη της επιστολής του ο Σύλλογος σημειώνει ότι στο Άνω Καστρίτσι συζητείται έντονα το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησή τους από το Δήμο Πατρέων και η λειτουργία τους ως κοινότητα.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή του Συλλόγου παρακαλούν τη δημοτική Αρχή Πελετίδη να μεριμνήσει άμεσα για την αντικατατάσταση των σωλήνων με αμίαντο στη θέση «Νερομάνα», επίσης να σταματήσει ο Δήμος να ρίχνει αδιάκριτα πολύ χλώριο επισημαίνοντας ότι «μας έχετε καταστρέψει το πιο υγιεινό νερό της Αχαΐας».

Παράλληλα ζητούν την αντικατάσταση του σκουριασμένου δικτύου, να βγάλει ο δήμος το «αυθαίρετο» ρολόι μέτρησης από την κεντρική δεξαμενή του χωριού. Επίσης δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να πληρώνουν το νερό τους όπως και η Αργυρά. Ζητούν δε να τους αποδοθούν τα «οφειλόμενα» στο Άνω Καστρίτσι από τις ανεμογεννήτριες και από την πηγή νερού Βελούχι-Άνω Καστριτσίου.

Η επιστολή φέρει ημερομηνία 16 Ιουνίου και σύμφωνα με πληροφορίες την υπογράφουν 505 κάτοικοι από τους συνολικά 800 ενήλικες που ζουν στο Άνω Καστρίτσι.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese