Ολοκληρώθηκε η ανέλκυση του ελικοπτέρου Apache AH-64D της 1ης Ταξιαρχίας Στρατού που αναγκάστηκε σε προσθαλάσσωση στον κόλπο Ορφανού Ανατολικά της…
Χαλκιδικής προχθές στις 9 το πρωί κατά τη διάρκεια της άσκησης «ΣΑΡΙΣΑ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιθετικό ελικόπτερο θα μεταφερθεί στο Στεφανοβίκειο με αρματοφορέα. Επί τόπου στο εργοστάσιο Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα ξεκινήσει άμεσα την έρευνα για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος.

Στο μεταξύ στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν χθες νέα βίντεο που απεικονίζουν το ατύχημα που κόντεψε να στοιχίσει τη ζωή των δύο χειριστών του, του 35χρονου Βολιώτη κυβερνήτη και του 28χρονου συγκυβερνήτη που διακομίστηκαν ευτυχώς σώοι στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου παρέμειναν νοσηλευόμενοι για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Και στο νέο βίντεο προκύπτει ότι απώλεια ισχύος του επιθετικού ελικοπτέρου ανάγκασε τους χειριστές σε βαριά προσθαλάσσωση.

Υπενθυμίζεται ότι το ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια εικονικής προσβολής και είναι ευτύχημα το γεγονός ότι εκείνη την ώρα το ελικόπτερο πετούσε σε χαμηλό υψόμετρο. Κανένας δεν μπορεί να φανταστεί τι θα μπορούσε να είχε συμβεί σε διαφορετική περίπτωση.

Το επιθετικό ελικόπτερο παρέμενε ημιβυθισμένο, ενώ ελαστικές λέμβοι Ειδικών Δυνάμεων έπλεαν στο σημείο.

Η ανέλκυση πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια μιας τράτας, ενός αλιευτικού καθώς και τεθωρακισμένων οχημάτων.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese