Παράταση των φορολογικών υποχρεώσεων για τα νησιά που δέχονται πρόσφυγες θα εξετάσει η κυβέρνηση μετά από πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερού. Απαντώντας στην πρόταση του βουλευτή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στη Βουλή είπε: «Θα εξετάσουμε πολύ σοβαρά την πολύ καλή…
πρόταση που καταθέτετε, δηλαδή να αντιμετωπιστούν τα νησιά, σε σχέση με τις προσφυγικές ροές, με τις διαδικασίες που δίνει δυνατότητα ο νόμος, και να εξεταστούν και σαν περιοχές που έχουν πληγεί από κάποια θεομηνία ή από κάποια καταστροφή, όπου δίνουμε παράταση φορολογικών υποχρεώσεων».

Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στην αύξηηση των εισπράξεων του ΦΠΑ:: «Αυτό δεν ακούστηκε πολύ στις ειδήσεις, διότι δεν ταιριάζει στην καταστροφολογία και σε όλη την προπαγάνδα και σε όλο αυτό που προσπαθούσαν να στήσουν όλο αυτό το διάστημα ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ορισμένες πολιτικές δυνάμεις. Διότι τους πειράζει να φαίνεται ότι σε κάποια νησιά αυξήσαμε το ΦΠΑ 150%, 170%, νούμερα τα οποία άλλη φορά δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε καν. Αυτό είναι αποτέλεσμα μας συλλογικής προσπάθειας που γίνεται στο υπουργείο Οικονομικών».

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.  • Peter Pan 4

    Φορολογική εξαίρεση η παράταση για την εξόφληση των υπερ- υποχρεώσεων τους ? Όχι βρε παιδιά, αυτό είναι κατάχρηση της καλοσύνης σας…. Με τα μυαλά που κουβαλαται θα πείτε σε λίγο ότι στα νησιά όπου οι κάτοικοι είναι λιγότεροι από τους πρόσφυγες να πληρώσουν έξτρα φόρο για διαμονή σε εξωτικό νησί …..

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese