Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι αυτοί που σήμερα χαρακτηρίζουν βοσκοτόπι την εγγύηση του Ιωάννη Καλογρίτσα για την…
εξασφάλιση της τηλεοπτικής άδειας, είναι οι ίδιοι που πριν λίγα χρόνια την αποκαλούσαν επένδυση πέντε αστέρων.

Συγκεκριμένα, Μέσα που ανάγουν ως πρώτη είδηση το λεγόμενο «βοσκοτόπι gate», προσπαθώντας να επιρρίψουν μεροληπτική διάθεση της κυβέρνησης υπέρ του προσωρινού υπερθεματιστή Καλογρίτσα, έγραφαν πως οι εκτάσεις αυτές θα μετατρέπονταν στο περιβόητο «Ithaca Resort».

Ναυτεμπορική, Καθημερινή, Δημοκρατία, ΕΘΝΟΣ και Ελεύθερος Τύπος είναι κάποια από τα Μέσα που μέχρι πρότινος χάλαγαν μελάνι για την επικείμενη ένταξη στο τουριστικό πρόγραμμα «Fast Track» της εταιρίας ΑΓΥΙΑ ΑΕ, η οποία σκοπό είχε να προχωρήσει σε επένδυση εκατομμυρίων στις εκτάσεις που σήμερα παρουσιάζονται ως στρέμματα ευτελούς αξίας.

«Επιπλέον στην Enterprise Greece έχει κατατεθεί αίτηση για μια ακόμα τουριστική επένδυση, η οποία στοχεύει στη δημιουργία πολυτελούς θερέτρου με την ονομασία Ithaca Resort στην Ιθάκη από την εταιρία ΑΓΥΙΑ ΑΕ. Η επένδυση παραθεριστικού – τουριστικού χωριού περιλαμβάνει ξενοδοχεία 5 αστέρων, spa, γήπεδο και κτίριο λέσχης γκολφ, μαρίνα, μικρές συνεδριακές εγκαταστάσεις και αντίστοιχης κατηγορίας παραθεριστικές κατοικίες» σημείωνε η Ναυτεμπορική στις 21 Ιουλίου του 2014.

Από την πλευρά της, η Κυριακάτικη Δημοκρατία που το προηγούμενο Σάββατο κυκλοφόρησε με τίτλο «Σκελετοί για τις άδειες TV» και σημειώνοντας από κάτω «Κάλυψε το ¨πόθεν έσχες¨ του με… αμφισβητούμενα βοσκοτόπια φίλου στην Ιθάκη και αγοροπωλησίες μετοχών», είχε γράψει στο φύλλο της στις 29/12/2013: «Προς ένταξη στο fast track είναι ακόμα μία τουριστική επένδυση, της ΑΓΥΙΑ ΑΕ, η οποία στοχεύει στη δημιουργία πολυτελούς θερέτρου με την ονομασία Ithaca Resort. Η επένδυση παραθεριστικού – τουριστικού χωριού περιλαμβάνει ξενοδοχεία πέντε αστέρων, σπα, γήπεδο και κτίριο λέσχης γκολφ, μαρίνα, μικρές συνεδριακές εγκαταστάσεις και κατηγορίας παραθεριστικές κατοικίες. Επικεφαλής της ΑΓΥΙΑ είναι ο Σπύρος Καραμπάτσος, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες γης στην Ιθάκη».

Ο Ελεύθερος Τύπος που συχνά πυκνά έχει αποδείξει με τις πρακτικές του πόσο ευμετάβλητος όρος είναι η αλήθεια, σημείωνε σε ρεπορτάζ για το πρόγραμμα fast track πως μέρος του επενδυτικού ξεπαγώματος της εποχής ήταν και αυτή της ΑΓΥΙΑ ΑΕ. Για την ιστορία, την Κυριακή κυκλοφόρησε με τίτλο -αναφορικά με το θέμα- «τα δανεικά βοσκοτόπια».

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese