Παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ετοιμάζεται να περάσει στη δικαιοδοσία του Υπερταμείου τις ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΕΛΒΟ και ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ…

Αυτό προκύπτει από το προσχέδιο του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, όπως κατατέθηκε στη γραμματεία της κυβέρνησης και αναμένεται να κατατεθεί αύριο το απόγευμα στη Βουλή, για να ψηφιστεί την προσεχή Τρίτη.
Σύμφωνα με τα parapolitika.gr, το νομοσχέδιο διανεμήθηκε χθες το βράδυ σε κυβερνητικούς βουλευτές και από το κείμενο στο οποίο πάντως αναμένονται φραστικές κυρίως αλλαγές προκύπτει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διατάξεων αφορούν σε ρύθμιση της αγοράς ενέργειας.
Για τις κυβερνητικές κοινοβουλευτικές ομάδες ωστόσο ο μεγάλος πονοκέφαλος δεν είναι άλλος από το ότι επανέρχεται η ρύθμιση με την οποία μεταβιβάζονται στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών και επομένως στο Υπερταμείο εταιρείες όπως η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, η ΔΕΗ, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, η ΕΛΒΟ και οι ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ.
Υπενθυμίζεται ότι απόπειρα να ενταχθούν οι συγκεκριμένες εταιρείες στο υπερταμείο είχε γίνει και στο πολυνομοσχέδιο του περασμένου Μαΐου ωστόσο η σχετική διάταξη είχε αποσυρθεί έπειτα από τις ανρτιδράσεις των βουλευτών.
stigmiotypo_2016-09-22_1
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.

 

 

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese