Περίπου 1 στους 3 μουσουλμάνους (ποσοστό 30%) που ζουν στη Γαλλία δεν υπακούν στους νόμους του κράτους αφού θεωρούν τον ισλαμικό νόμο πολύ πιο σημαντικό, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα Journal du Dimanche. Να σημειωθεί ότι στη Γαλλία ζουν σήμερα…
περίπου 4.000.000 μουσουλμάνοι, οπότε περίπου 1.000.000 άνθρωποι αρνούνται να υπακούσουν στους νόμους του κράτους γιατί θεωρούν τη Σαρία πιο σημαντική.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 20% των ανδρών μουσουλμάνων και ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών, το 28%, είναι υπέρ του νικάμπ και της μπούρκας για τις γυναίκες.

Ενώ πάνω από 1 στους 2 (ποσοστό 60%) δήλωσαν ότι παρά την απαγόρευση από το νόμο, τα κορίτσια και οι νεαρές γυναίκες θα έπρεπε να φορούν μαντήλα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Η δημοσκόπηση έρχεται ενώ η απαγόρευση του μπουρκίνι από τις γαλλικές αρχές προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τόσο στους Γάλλους μουσουλμάνους όσο και σε άλλες μουσουλμανικές χώρες.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το 84% των Γάλλων μουσουλμάνων είναι κάτω των 50 ετών. 

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese