Εξωπραγματικό χαράτσι που απογειώνει τις ασφαλιστικές εισφορές πάνω και από το 50%, έρχεται από 1 Ιανουαρίου 2017, για εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες με «μπλοκάκι».
Οι απασχολούμενοι με καθεστώς μη εξαρτημένης σχέσης εργασίας με

μπλοκάκι θα «τιμωρούνται» διπλά αν έχουν παράλληλα σχέση εξαρτημένης εργασίας. Και αυτό γιατί, αφενός μεν οι ατομικές τους εισφορές – όπως και των ελευθέρων επαγγελματιών – θα υπολογίζονται με το 26,95% του φορολογητέου εισοδήματός τους και αφετέρου, διότι θα εξακολουθούν να πληρώνουν εισφορά και για σύνταξη και για ασθένεια για την απασχόλησή τους ως μισθωτοί.

Η συνολική επιβάρυνση -μόνο από τις ασφαλιστικές εισφορές- για μισθωτούς ΙΚΑ που ασκούν και ατομικό επάγγελμα, με μπλοκάκι, φτάνει στο 43%. Σε περιπτώσεις εργαζομένων που ασφαλίζονται ως μισθωτοί σε Ταμεία, η πρόσθετη επιβάρυνση αν έχουν ταυτόχρονα και μπλοκάκι ασκώντας ατομικό επάγγελμα θα ανεβάσει το κόστος της ασφάλισής τους σχεδόν στο 50% του εισοδήματος.
Aν προστεθούν και οι φόροι (φόρος εισοδήματος, τέλος επιτηδεύματος και τυχόν προκαταβολή φόρου), τότε η επιβάρυνση στο εισόδημα από τη διπλή ασφαλιστική εισφορά και τους φόρους αγγίζει το 80%.
Πηγή:  SKAI.gr

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese