Νέα επίθεση κατά της γερμανικής κυβέρνησης, για την επιμονή της στις πολιτικές λιτότητας εξαπέλυσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να τραβήξει τα πράγματα στα άκρα.
Λίγες μέρες μετά την άρνησή του να συμμετάσχει σε

κοινή συνέντευξη με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στη Μπρατισλάβα, ο Ρέντσι επανήλθε στη σκληρή του κριτική για τη γερμανική δημοσιονομική εμμονή και την πίεση που ασκεί το Βερολίνο στις χώρες της περιφέρειας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με το Bloomberg, υποστήριξε ότι η εμμονή της Γερμανίας με τη λιτότητα πνίγει την Ευρώπη και η χώρα αυτή είναι η μοναδική που επωφελείται, τονίζοντας ότι «η πιεστική λιτότητα σημαίνει καταστροφή της Ευρώπης», κατά την ομιλία του ενώπιον ειδικών σε θέματα πολιτικής, στο Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων, στη Νέα Υόρκη. «Ποια είναι η μοναδική χώρα που λαμβάνει πλεονέκτημα από αυτή τη στρατηγική; Εκείνη που εξάγει περισσότερο: η Γερμανία», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με το Bloomberg, την άποψη του Ρέντσι μοιράζονται κι άλλοι στους κόλπους της Ε.Ε. Ποτέ ξανά ο Ιταλός πρωθυπουργός δεν είχε διατυπώσει αυτή τη γνώμη με τόση σαφήνεια, τονίζει το πρακτορείο, ενώ υπενθύμισε και τη διαφωνία του στη Μπρατισλάβα με την Μέρκελ και τον Ολάντ, τόσο για την οικονομική τους πολιτική, όσο και για τη στάση τους στο θέμα της μετανάστευσης, λέγοντας, μάλιστα, ότι η ανακοίνωση της Συνόδου ήταν «τεχνοκρατική, δεν είχε όραμα».
Πηγή:  topontiki.gr

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese