Από το 2011 πάνω από τη Γη βρίσκεται σε τροχιά το «ουράνιο παλάτι» της Κίνας, το διαστημικό εργαστήρι της, το Tiangong-1, το οποίο…


 σύμφωνα με το σχέδιο θα ξεπερνούσε τους υπόλοιπους ανθρώπινους δορυφόρους.
Ωστόσο, τώρα μια Κινέζα αξιωματούχος ανέφερε ότι το εργαστήρι ολοκλήρωσε την αποστολη του και πλέον θα γυρίσει στη Γη, αν και εμμέσως παραδέχτηκε ότι οι ίδιοι δεν έχουν πλέον τον έλεγχό του.
«Βάσει των υπολογισμών μας τα περισσότερα κομμάτια του καούν κατά τη διάρκεια της πτώσης προς τη Γη», ανέφερε η Γου Πινγκ η επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας της Κίνας αναφέροντας βέβαια ότι δεν ξέρουν πότε θα γίνει αυτό, αλλά κάπου στις αρχές του 2017.
Πάντως, όπως υποστήριξε είναι μάλλον απίθανό να επηρεάσει τις αεροπορικές συγκοινωνίες ή να προκαλέσει προβλήματα στο έδαφος.
Μάλιστα, ο καθηγητής του Χαρβαρντ, Δρ Τζόναθαν ΜακΝτάουελ υποστήριξε η Κίνα έχει χάσει τον έλεγχο του σταθμού.
Όπως είπε, ο ΜακΝτάουελ δεν μπορείς να οδηγήσεις αυτές τις κατασκευές. Συγκεκριμένα τόνισε ότι μόνο έξι-επτά ώρες πριν φτάσει στη Γη θα μπορεί κανείς να ξέρει πού και πότε θα πέσει.
«Όταν δεν ξέρεις πότε θα έρθει, δεν ξέρεις και πού θα πέσει», ανέφερε.
Τα περισσότερα κομμάτια από τον 8,5 τόνων σταθμό θα καταστραφούν εισερχόμενα στη Γη, ωστόσο υπάρχει η πιθανότητα να μείνουν ορισμένα κομμάτια που θα φτάσουν ως το έδαφος χωρίς κανείς να μπορεί να πει σε ποιο σημείο της Γης αυτό θα γίνει.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese