Την άποψη πως έπρεπε να είχε γίνει διαγωνισμός για τις άδειες εξέφρασε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στην

κατάθεσή του ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Ταυτόχρονα, ισχυρίστηκε πως τα κανάλια λειτουργούσαν νόμιμα με τις προσωρινές άδειες.

Ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Star, Γιάννης Βαρδινογιάννης χαρακτήρισε επίσης «ανεξήγητο» το γεγονός ότι «τόσα χρόνια ρισκάραμε τις περιουσίες μας σε προσωρινές άδειες».
Μιλώντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και σχολιάζοντας τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Βαρδινογιάννης τόνισε: «Εγώ δεν άκουσα ότι έχασα την άδεια. Το κανάλι έχει άδεια και θέλω να πιστεύω ότι θα μείνει η άδειά του. Ότι θα δικαιωθούμε. Περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ και θα δούμε από κει και πέρα. Εκπονούμε για την επόμενη μέρα διάφορα σχέδια για να συνεχίσουμε την εκπομπή του σταθμού. Δεν σκοπεύουμε να εκπέμψουμε παράνομα. Γίνονται όλες οι επιχειρηματικές ενέργειες για να αποτρέψουμε τη διάλυση του σταθμού. Έχουμε ήδη δώσει αρκετά δικά μας χρήματα για να υπάρχει, και δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια».
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα για ποιο λόγο επιμένει να συντηρεί μια επιχείρηση που δεν έχει κέρδος ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι είναι δικό του θέμα.
«Είναι δικό μου θέμα αν θέλω να συνεχίσω να συμμετέχω στις επιχειρήσεις ΜΜΕ, και αν μου κάνει κέφι να το συντηρώ (ένα κανάλι) θα το συντηρώ».
Σε ερώτηση για το ύψος του τιμήματος των αδειών σε σχέση και με τη χαμηλή προσφορά που έκανε η εταιρία, ο κ. Βαρδινογιάννης απάντησε: «Εμείς εκτιμήσαμε ότι τα 15 εκατ. ευρώ για να κερδίσουμε μια άδεια ήταν ένα ποσό αρκετά υψηλό. Εκτιμήσαμε όμως ότι αυτά τα 15 εκατ. μέσα στο χρόνο θα μπορούσαμε να τα πάρουμε πίσω».
«Ο άλλος που έδωσε 70 εκ ευρώ επεδίωξε να κάνει επιχείρηση ή αποσκοπούσε να κάνει άλλα πράγματα;», ρωτήθηκε. «Δεν μπορώ να απαντήσω για άλλους», αντέτεινε ο κ. Βαρδινογιάννης.
«Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, σοβαρή, αρκετά εύπορη, με πολυσχιδή επιχειρηματική δραστηριότητα. Και καμία απαγόρευση δεν μπορεί να υπάρχει για τα μέλη της οικογένειάς μου να συμμετάσχουν σε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης», προσέθεσε ο κ. Βαρδινογιάννης.
Ο ίδιος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η οικογένειά του δραστηριοποιείται στα Μέσα Ενημέρωσης από το 1980, απέρριψε αιτιάσεις περί επιχειρηματικών σκοπιμοτήτων και τόνισε ότι όσον αφορά τον Star «δεν έχουμε πολιτικούς προσανατολισμούς, πιστεύω ότι είμαστε το πιο ισορροπημένο δελτίο».
«Γνωρίζω πολύ κόσμο στην πολιτική. Είναι πολύ φυσιολογικό και δεν νομίζω ότι μου δίνει περισσότερο κύρος ένα κανάλι», σημείωσε.
Ακόμα, ο κ. Βαρδινογιάννης τόνισε ότι το ύψος των δανείων που έχει λάβει η εταιρία «Νέα Τηλεόραση» από τράπεζες, ανέρχεται στα 69 εκατ. ευρώ, είναι, όπως είπε, όλο το ποσό καλυμμένο και εξυπηρετούνται όλα κανονικά.
Μεταξύ άλλων, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρη αναφορικά με τον αποκλεισμό βουλευτών του κόμματός του από το κανάλι, είπε: «Ο Χατζηνικολάου δεν ήταν διευθυντής στο STAR, είχε μια δική του εκπομπή και καλούσε όποιους ήθελε στην εκπομπή του».http://www.koutipandoras.gr/

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese