Δραματική παραμένει η κατάσταση στη Βενεζουέλα καθώς τα σχολεία της χώρας ξεμένουν από τρόφιμα, ενώ την ίδια ώρα νέα έρευνα που έρχεται στο φως δείχνει ότι το 15% των πολιτών της χώρας τρέφεται από τα σκουπίδια…

 

Η πολιτική και οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση του πληθυσμού, ενώ καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει πλέον οι διαδηλώσεις κατά του Προέδρου Maduro και οι λεηλασίες σε σούπερ μάρκετ.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε σήμερα την δεύτερη μεγαλύτερη πολιτεία της Βενεζουέλας ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Henrique Capriles, λόγω της έλλειψης τροφίμων στα δημόσια σχολεία της χώρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «άστοχες πολιτικές».

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ηγέτης της πολιτείας Miranda, Capriles, που ηγείται εκστρατείας για την απομάκρυνση του Maduro, κατηγορεί τον Πρόεδρο της χώρας για την οικονομική κρίση που έχει ως αποτέλεσμα τις σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα.

Η κήρυξη της έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στον Capriles να προχωρήσει σε εκτροπή της χρηματοδότησης σε τρόφιμα για σχολεία, γηροκομεία και εγκαταστάσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες. Επιπλέον του επιτρέπει να καταφύγει στον ιδιωτικό τομέα και σε οργανώσεις για να ζητήσει βοήθεια σε σχέση με τα τρόφιμα.

«Δεν υπάρχει αρκετή τροφή για τους κατοίκους της χώρας», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να κρύψει το πραγματικό πρόβλημα που είναι η έλλειψη παραγωγής.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.

 

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese