Καταγγελίες για τον ρολο που έπαιξαν ΜΚΟ και αλληλέγγυοι στα χθεσινά επεισοδια στη Μόρια απο πρόσφυγες και μετανάστες έκαναν στο Newsit, τοπικοί παράγοντες. 

 

“Ο εγκλωβισμός των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας ειναι μεγάλος. 4000 με 5000 ατομα. Οταν ενα κέντρο φιλοξενίας χωράει 1000 φαντάσου να ειναι ο ενας πανω στον άλλον και να κανουν εξεγέρσεις.

Η τοπική κοινωνία τραβάει μεγάλη φθορά. Μας σκάβουν τα χωράφια και κλέβουν. Με επιφύλαξη οι ΜΚΟ που είναι μέσα ξεσηκώνουν τους μετανάστες. Διάφορες οργανώσεις.

Οταν κάναμε την πορεία είπαν στους πρόσφυγες πως θέλαμε να φύγουν. Αυτό είναι ψέμα”, λέει χαρακτηριστικά στο Newsit.gr, ο κ. Νίκος Τρακέλλης, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μόριας.

Από τη μεριά της κάτοικος της Μοριας, κ. Τσακίρης με δηλώσεις της στο Newsit, ανεφερε πως έγιναν τα επεισόδια. ”Κατέβηκε ο κόσμος κατω στον δήμαρχο να του δωσει ψήφισμα. Λένε πως αλληλέγγυοι ενημέρωσαν πως δεν τους θελουμε στο χωριό και τους ξεσήκωσαν. Εχουν κάψει σχεδόν όλο το κάμπινγκ. Εχουν κάψει αρκετες περιουσίες. Τελείωσαν αυτα καήκαν. Το βράδυ κατέβηκαν με άγριες διαθέσεις εξω από το χωριό αλλα τους απώθησαν τα ΜΑΤ. Μετέφεραν τα ασυνόδευτα παιδιά σε άλλο σημείο”.

κ. Σίμος  κάτοικος της πόλης της Μυτιλήνης:

 
Εικόνες και βίντεο απο την πορεία ενάντια στα «hot spots»

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.

 

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese