Την ευθύνη για την ήττα των Χριστιανοδημοκρατών στις τοπικές εκλογές στο Βερολίνο ανέλαβε η Αγκελα Μέρκελ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πώς αν μπορούσε, θα γύριζε τον χρόνο πίσω ώστε η κυβέρνησή της να ήταν πολύ καλύτερα προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση του μαζικού προσφυγικού – μεταναστευτικού ρεύματος του 2015.
Το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό και αποθαρρυντικό για

την CDU’, ανέφερε η καγκελάριος.

Όπως σημείωσε η γερμανίδα καγκελάριος, θα γυρνούσε το χρόνο πίσω εάν μπορούσε να προετοιμαστεί καλύτερα για το 1 εκατομμύριο των μεταναστών που εισήλθαν στη Γερμανία. Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε ότι εάν ήξερε πόσοι άνθρωποι ήθελαν να αλλάξει η πολιτική της στο μεταναστευτικό, ενδεχομένως να το εξέταζε.
Εάν η επιθυμία του γερμανικού λαού είναι η αποτροπή των μεταναστευτικών ροών χωρίς έλεγχο, τότε αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο παλεύει.
Ακόμη και πριν τις προσφυγικές ροές η Γερμανία ‘δεν ήταν ακριβώς και ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην ενσωμάτωση’, σημείωσε η Μέρκελ και πρόσθεσε: Η Γερμανία θα βγεί από αυτήν την περίπλοκη κατάσταση καλύτερη από ότι ήταν πριν.
Το να παρεμποδίζουμε την είσοδο προσφύγων είναι κάτι αντίθετο ‘με τα ηθικά θεμέλια του Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης αλλά και με τις ίδιες μου τις πεποιθήσεις’, τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος. Υποστήριξε ωστόσο πως εργάζεται για διασφαλίσει πως η μεγάλης κλίμακας και χαώδης άφιξη προσφύγων -όπως συνέβη το καλοκαίρι του 2015- δεν θα επαναληφθεί.
Σε ερώτημα αναφορικά με το αν θα βάλει εκ νέου υποψηφιότητα για τη καγκελαρία η Α. Μέρκελ απέφυγε επιμελώς να απαντήσει.
‘Σήμερα δεν είναι (ακόμη) η ημέρα για να δηλώσω εάν θα θέσω και πάλι υποψηφιότητα. Έτσι έχουν τα πράγματα’ τόνισε.
Πηγή:  imerisia.gr

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.  • Peter Pan 4

    Το ίδιο πράγμα το έχουνε πει και οι γονείς της πολλές φορές… αλλά δυστυχώς για όλους μας δεν γίνεται τίποτα…

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese