Την Εικαστική Εγκατάσταση του έργου του Αντώνη Πολιτάκη με τίτλο: « Ένα κύμα μας…
ενώνει» φιλοξενεί ο Δήμος Αμαρουσίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν  την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου (Βασ. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).

 Η εγκατάσταση στο χώρο του αναγνωρισμένου εικαστικού Αντώνη Πολιτάκη επιλέχθηκε ως ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά έργα της σύγχρονης δημιουργίας για να αντιπροσωπεύσει την χώρα μας  στην Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, τη Μασσαλία το 2013.

Το έργο είναι κατασκευή στο χώρο (installation), έχει δημιουργηθεί από  processed wheat semolina (ζυμαρικό- couscous) και για πρώτη φορά θα εκτεθεί στην Αττική και συγκεκριμένα στο Μαρούσι μαζί με τα προσχέδια  του έργου που έγιναν η αφορμή για την τελική επιλογή της συγκεκριμένης σύνθεσης.

Εξπρεσιονιστής ο Πολιτάκης ως προσωπικότητα, βιωματικά έχει αντιληφθεί ότι στη φύση όλα ρέουν και αλλάζουν, κατευθυνόμενα πάντα από αιώνιες αρχές και πρότυπα. Μέσα από την ρευστότητα  και τη δύναμη της θάλασσας σκιαγραφεί περιεκτικά την ίδια τη ζωή.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης καθημερινά από 10:00 -13:00 και από 18:00 – 21:00.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese