Ακόμη μια διαρροή αρχείων από τους Ρώσους χάκερς “Fancy Bear”, οι οποίοι είχαν εισχωρήσει στα απόρρητα στοιχεία της WADA και είχαν δημοσιεύσει τα ιατρικά αρχεία των αθλητών που είχαν εξαίρεση για τη λήψη ουσιών που βρίσκονται στη λίστα με τις απαγορευμένες για θεραπευτική χρήση….

Τη Δευτέρα δόθηκαν στη δημοσιότητα νέα ονόματα αθλητών από 16 χώρες, ανάμεσα στα οποία και αυτά των Ράφα Ναδάλ και Μο Φάρα.

Τα ονόματα αυτά ήρθαν να προστεθούν σε αυτά των Σιμόν Μπιλς, Σερένα και Βένους Ουίλιαμς καθώς και Ελένα Ντελε Ντον που είχαν δημοσιοποιήσει στις 14 Σεπτεμβρίου.

Προαναγγέλθηκε μάλιστα ότι τις επόμενες μέρες θα δημοσιευτούν περισσότερα ονόματα αθλητών, οι οποίοι έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την “εξαίρεση για θεραπευτική χρήση”, σημαίνει ότι επιτρέπεται σε έναν αθλητή να λάβει μια απαγορευμένη ουσία αν πρόκειται για θεραπευτικούς σκοπούς.

Μάλιστα τα κριτήρια για να δοθεί αυτή η εξαίρεση είναι:

1. Ο αθλητής να κινδυνεύει να υποστεί σημαντικά προβλήματα υγείας χωρίς τη λήψη της ουσίας.

2. Η ουσία να μην έχει ως αποτέλεσμα σημαντική βελτίωση επιδόσεων.

3. Να μην υπάρχει άλλη εναλλακτική θεραπευτική λύση για την περίπτωση του.

4. Η ανάγκη για λήψη της ουσίας να μην οφείλεται σε προηγούμενη χρήση χωρίς την εξαίρεση αυτή.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese