Το 12ο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 21 ως τις 25 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο, ένα γεγονός που…
αποτελεί τη μεγαλύτερη συνάντηση των αρχαιολογικών, ιστορικών, φιλολογικών και εθνολογικών σπουδών της Κρήτης.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών και έχει ως κύριο άξονα τις μετακινήσεις ανθρώπων, ιδεών, αγαθών, με αφετηρία ή κατάληξη την Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν συνολικά 361 πρωτότυπες ανακοινώσεις από 514 Έλληνες και ξένους ερευνητές, κατανεμημένες σε τρία τμήματα που αντιστοιχούν στις τρεις μεγάλες χρονικές περιόδους της Κρητικής ιστορίας: την προϊστορική-αρχαία ελληνική, τη βυζαντινή-μεσαιωνική και τη νεότερη.

Το συνέδριο ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Στην εναρκτήρια συνεδρία εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής θα μιλήσει ο πρόεδρός της, καθηγητής Γρηγόρης Σηφάκης.

Η συνεδρία περιλαμβάνει την πρώτη ολομέλεια με ομιλητές τον αρχαιολόγο Gerald Cadogan, αντιπρόεδρο της Βρετανικής Σχολής Αθηνών, και τον Άγγελο Χανιώτη, καθηγητή αρχαίας ιστορίας στο πανεπιστήμιο Πρίνστον.

Από την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Ηρακλείου.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese