Σε ρευστοποίηση των μετοχών της σε τέσσερις τεχνολογικές εταιρείες προχώρησε η κορεάτικη Samsung όπως ανακοίνωσε σήμερα, σε μια…
προσπάθεια να απελευθερώσει κεφάλαια και να επικεντρωθεί στην ενίσχυση των βασικών της επιχειρήσεων.

Όπως ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός, πούλησε μετοχές των αμερικανικών Rambus και Seagate, της ιαπωνικής Sharp και της ολλανδικής ASLM.

Συγκεκριμένα, πούλησε το μισό από το ποσοστό 3% στην ASML κι ολόκληρα τα ποσοστά της στις υπόλοιπες. Η Samsung κατείχε 4,5% στην Rambus, 0,7% στην Sharp και 4,2% στην Seagate.

Η εταιρεία αγοράζει εδώ και χρόνια μετοχές άλλων τεχνολογικών εταιρειών, όπως κατασκευαστών μικροτσίπ.

«Στόχος ήταν η ενίσχυση των βασικών δραστηριοτήτων της εταιρείας, μέσω μιας αποτελεσματικής διαχείρισης των επενδύσεων» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Samsung.

Τα κέρδη που αποκόμισε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, ανέρχονται σε 1 τρισ. γουόν.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν οι πωλήσεις μετοχών σχετίζονται με τα προβλήματα του νέου της smartphone Galaxy Note 7, το οποίο αποσύρθηκε άρον άρον από την αγορά λόγω κινδύνου ανάφλεξης. Η Samsung προσδοκούσε το νέο spartphone να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στο iPhone 7 που λάνσαρε η Apple.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese