Τραγωδία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο Ιρανός ποδηλάτης Μπαχμάν Γκολμπαρνεζάντ σκοτώθηκε μετά από…
σύγκρουση, στη διάρκεια του αγώνα δρόμου της κατηγορίας C4-5. Ο 48χρονος χτύπησε σε βράχο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο. «Η IPC επιβεβαιώνει ότι ο Γκολμπαρνεζάντ, 48, ετών είχε σύγκρουση,» δήλωσε η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή.

“Ο αθλητής έλαβε τις πρώτες βοήθειες στον τόπο του ατυχήματος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπέστη καρδιακή ανακοπή, όπως ανέφερε τηλεγράφημα του Reuters. Απεβίωσε λίγο μετά την άφιξή του στο νοσοκομείο”. Ηδη οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το ατύχημα.

Ήταν η δεύτερη κούρσα του στους Αγώνες. Την Τετάρτη τερμάτισε 14ος στην κατηγορία C4. Ξεκίνησε το άθλημα το 2002, ενώ συμμετείχε επίσης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο το 2012.

“Ήταν ένας υποδειγματικός αθλητής ο οποίος, με την αγάπη και την ενέργεια, έβαλε τα δυνατά του για να προωθήσει το όνομα του Ιράν και να κάνει όλους μας περήφανους και στο τέλος έδωσε τη ζωή του γι αυτό”, δήλωσε Παραολυμπιακή Επιτροπή του Ιράν.

“Όλα τα μέλη της πολιτιστικής και αθλητικής οικογένειας του Ιράν εκφράζουν τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Το όνομα του θα γραφτεί στην περήφανη ιστορία του Ιράν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese