Την έμπρακτη ανθρωπιά και αλληλεγγύη τους, δείχνουν οι γιατροί της Αθήνας, προσφέροντας τις εθελοντικές υπηρεσίες τους, στο …
Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, του ΙΣΑ και της «Αποστολής» ,της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, ξεκίνησε το ταξίδι του πριν από τεσσεράμισι χρόνια και έγινε το καταφύγιο για εκατοντάδες συνανθρώπους μας που χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 50.000 ιατρικές επισκέψεις ενώ καθημερινά περισσότεροι από 100 ασθενείς περνάνε το κατώφλι του και χορηγούνται 300-500 φάρμακα την ημέρα.

Το Ιατρείο έχει 20 παραρτήματα στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα ενώ έχει πραγματοποιήσει 28 οδοιπορικά υγείας, σε ακριτικές περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας.

Στηρίζει 22 Δήμους σε όλη την χώρα, με Κοινωνικά Ιατρεία και Κοινωνικά Φαρμακεία, συνεργάζεται με 33 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και 26 Μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα. Έχει αποστείλει φάρμακα σε Δημόσια νοσοκομεία, Αγροτικά ιατρεία, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Προνοιακά Ιδρύματα και Σωφρονιστικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στο έργο του Ιατρείου, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, επισήμανε τα εξής:
«Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής θα συνεχίσει να είναι το καταφύγιο για τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας που δεν έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη. Θα δώσουμε μάχη για να στηρίξουμε όσους συμπολίτες έχουν την ανάγκη μας. Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστήριες μου σε όλους τους εθελοντές γιατρούς που έκαναν αυτό το μεγάλο έργο εφικτό επενδύοντας πολύ προσωπικό χρόνο και κόπο. ».

Σημειώνεται ότι το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese