Στη Συνεδρίαση της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα …
«Ο ρόλος των Περιφερειακών και Τοπικών Αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αντιμετώπιση της Προσφυγικής Κρίσης: Η κοινή μας πρόκληση, η συλλογική μας απάντηση» συμμετέχει ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης τοποθετούνται ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και οικοδεσπότης της διοργάνωσης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος της Ομάδας του ΕΛΚ στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ε.Ε. Michael Schneider, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ, κεντρική ομιλία πραγματοποιεί ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ε.Ε. κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης έχει συναντήσεις με κορυφαία στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμμματος, με μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ, θα συνομιλήσει με τον Έλληνα Επίτροπο κ. Αβραμόπουλο καθώς και με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκη. Επίσης, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων ο κ. Αντιπεριφερειάρχης παρέστη στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου του Ε.Λ.Κ. το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ.

Στη συνεδρίαση συζητούνται η ευρωπαϊκή στρατηγική και οι προτάσεις του Ε.Λ.Κ. για την μετανάστευση, τα αίτια καθώς και ο σημαντικός ρόλος των Περιφερειών στο θέμα αυτό. Ακόμη, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας της ανθρωπιστικής βοήθειας και της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης παρουσιάζονται οι τελευταίες εξελίξεις και οι βέλτιστες πρακτικές αντιμετώπισης του προβλήματος.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese