“Είχαμε πάντα διαφορές, όταν ξεκινήσαμε με έξι χώρες είχαμε διαφορές επίσης και με τους 28”, δήλωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, κατά την είσοδό του στην άτυπη Σύνοδο που διεξάγεται στην Μπρατισλάβα…

“Όλες αυτές οι χώρες έχουν ένα συμφέρον στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σε μια πιο ασφαλή Ευρώπη, στο να αποτραπεί η ανεξέλεγκτη μετανάστευση, όλοι έχουν συμφέρον στην οικονομική συνεργασία για τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας”.

“Είναι οι Βρετανοί που θα πιέσουν το κουμπί στο τέλος. Νομίζω ότι είναι κρίμα να έχουμε μια Σύνοδο κορυφής χωρίς τη Βρετανία καθώς είναι ακόμη μέλος. Αν αποφασίσουν να φύγουν, τότε θα το συζητήσουμε”.

“Σήμερα δεν θα κάνουμε κάτι παραπάνω από το να πάρουμε μια ιδέα του πώς θα αποφασίσουμε τους ερχόμενους μήνες για δύο σημαντικά θέματα: πώς διασφαλίζουμε ότι προστατεύουμε αποτελεσματικά τα σύνορά μας και ότι έχουμε υπό έλεγχο τη μετανάστευση. Δεύτερον, έχουμε μια επιτυχία ότι συνεργαζόμαστε οικονομικά και μπορούμε να κάνουμε περισσότερα σε αυτό το μέτωπο”.      

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese