Δημοσίευμα της Hurriyet αποκαλύπτει σήμερα ότι οι τούρκοι λαθροδιακινητές έριξαν το κόστος του περάσματος από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά στα 200 με 250 δολάρια…
(175 με 220 ευρώ) το άτομο.

Σε μια προσπάθεια προσέλκυσης «πελατών» οι τούρκοι μεταφορείς έριξαν τις τιμές, που κυμάνθηκαν από 1.500 ευρώ το άτομο πέρυσι το φθινόπωρο, έως και 500 ευρώ αμέσως μετά τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας τον περασμένο Μάρτιο.

Και αυτό, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είναι η αιτία της μικρής αύξησης των αφίξεων τους τελευταίους μήνες, αφού το χαμηλό κόστος προσελκύει κυρίως Αφρικανούς και Πακιστανούς μετανάστες, ενώ η φήμη του εγκλεισμού στα νησιά απωθεί Σύρους και άλλους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι τούρκοι μεταφορείς λένε στους υποψήφιους «πελάτες» τους ότι οι ελληνικές αρχές θα υποχρεωθούν να τους αφήσουν να περάσουν στην άλλη Ελλάδα, οπότε εύκολα θα φύγουν μετά για την Ευρώπη, ενώ ο συνωστισμός πολλών χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, υπολογίζουν ότι θα υποχρεώσει τις ελληνικές αρχές, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, να σπάσουν τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να γίνει μετακίνηση Σύρων και άλλων προσφύγων, που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν περισσότερα χρήματα για να φτάσουν σε κάποιο ελληνικό νησί.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese