Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Καβάλας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κινητοποιήθηκε στις …
11 Σεπτεμβρίου 2016, έπειτα από αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στο νησί της Θάσου, το οποίο κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Λόγω της μεγάλης έκτασης των πύρινων μετώπων, που απειλούσαν τις τοπικές κοινότητες Ραχωνίου, Πρίνου και Μαριών, δόθηκε εντολή από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιο Αυγερινό στα Σώματα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών των Περιφερειακών Τμημάτων Ε.Ε.Σ. Ξάνθης και Κομοτηνής να παράσχουν και εκείνα τη συνδρομή τους.

Στο νησί μετέβη ο πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και ενημερώθηκε από τους τοπικούς φορείς και τις αρμόδιες αρχές για την κατάσταση στο νησί. Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε και συνεχάρη τους Εθελοντές Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την πολύτιμη βοήθειά τους τις δύσκολες αυτές στιγμές.

   

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese