Με αφορμή ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Κοινωνία Μπροστά» για την έγκριση συμμετοχής του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου στο πρόγραμμα …«Άθληση για όλους», ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κων/νος Γιαννόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Διάβασα με έκπληξη την ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Κοινωνία Μπροστά» με θέμα το πρόγραμμα «Άθληση για όλους». Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τη σκοπιμότητα της ανακοίνωσης. Ο συντάκτης του κειμένου μιλά ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και εκτός των άλλων παραπληροφορεί τον κόσμο ότι τα προγράμματα είναι δωρεάν. Στο ΦΕΚ τεύχος Β’ αριθμός 2863 και ημ/νία 8-9-2016 και στην αρχή αυτού φαίνονται τα στοιχεία που έλαβαν υπόψη οι υπουργοί για την απόφαση. Το στοιχείο αριθμός 18 λέει ότι το κόστος της δαπάνης που θα προκύψει, θα καλυφθεί από το αντίτιμο (χαμηλό μεν αλλά υπαρκτό), από τα έσοδα δηλαδή που θα προκύψουν από τους Δημότες.

Να ενημερώσω δε, τους Δημότες ότι αυτή είναι μια διαδικασία που το Πνευματικό Κέντρο παρακολουθεί από κοντά, υποβάλλοντας και τα σχετικά αιτήματα εδώ και αρκετούς μήνες. Άρα το Πνευματικό Κέντρο είχε το λόγο εξ αρχής, δε τον παίρνει τώρα όπως μας «πληροφορεί» και πάλι ο συντάκτης της ανακοίνωσης.

Και είναι πραγματικά ευτυχές το γεγονός που εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου μας στο πρόγραμμα. Τώρα αν αυτή η έγκριση είναι αποτέλεσμα πολιτικής παρέμβασης αυτό δεν το γνωρίζω. Σε κάθε περίπτωση εγώ θα ευχαριστήσω τη Γ.Γ.Α. Αθλητισμού για την έγκριση αυτή και το Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου που αγκάλιασε τη δική μου πρόταση να επιχειρήσουμε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα.

Κλείνοντας να πω ότι δεν γνωρίζω ποιος έγραψε την παραπάνω ανακοίνωση αλλά χρειάζεται προσοχή και αυτοσυγκράτηση όταν ενημερώνουμε την κοινή γνώμη».

——————————————————————————————–
Υποβολή πρότασης για δημιουργία «Κέντρου Κοινότητας» και ενίσχυση της δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με τα προγράμματα και τις κοινωνικές υπηρεσίες, ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου κατέθεσε προτάσεις προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι οποίες αφορούν την δημιουργία «Κέντρου Κοινότητας» καθώς και την ενίσχυση της δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Το «Κέντρο Κοινότητας» στοχεύει στην ανάπτυξη ενός σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και τις υπηρεσίες που υλοποιούνται στο Δήμο και έχουν ως αντικείμενο την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. 
Για το λόγο αυτό, πεδία δράσης του «Κέντρου Κοινότητας» αποτελούν η ενημέρωση και υποστήριξη των πολιτών, η συνεργασία με υπηρεσίες και δομές καθώς επίσης η παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων. 
Ιδιαίτερη έμφαση, δίνεται σε άτομα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, είναι ωφελούμενοι του προγράμματος Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και γενικότερα ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
Παράλληλα, πρόταση κατατέθηκε και για την ενίσχυση της δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου το οποίο ήδη δραστηριοποιείται στο δήμο, προσφέροντας σε τακτική βάση τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης- καθημερινής χρήσης σε ένα ευρύ αριθμό οικογενειών και ατόμων του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου . Ωστόσο οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες επιβάλλουν την περαιτέρω υποστήριξή του, είτε με τη μορφή χρηματοδότησης, είτε με ενίσχυση μέσω του απαραίτητου προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία της δομής.
Και οι δυο προτάσεις οι οποίες έλαβαν την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, εντάσσονται στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας 2014-2020 (Άξονας Προτεραιότητας 09).
Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, σε δήλωσή του σημειώνει ότι «…στόχος μας ως δημοτική αρχή είναι όλες οι υπηρεσίες και οι κοινωνικές δομές του Δήμου να λειτουργούν αποδοτικά, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα καλύτερης και άμεσης εξυπηρέτησης στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν εντονότερα προβλήματα διαβίωσης».

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese