Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελείται αυτή την ώρα στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, η Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της Αγίας Ζώνης…
Να αναφερθεί ότι στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, φυλάσσεται το μοναδικό κομμάτι της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου που υπάρχει στην Ορθοδοξία.

Της Ιεράς Αγρυπνίας προξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, συμπροσευχομένου του Σεβ. Μητροπολίτη Βορονέζ κ. Σεργίου του Πατριαρχείου Μόσχας.

Τους ύμνους αποδίδουν οι Πατέρες της Μονής Βατοπαιδίου, ο π. Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης, ο π. Αντύπας από το κελί της Αγίας Άννης, και πλειάδα πατέρων του Αγίου Όρους.

Να αναφερθεί ότι το Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου είναι ασφυκτικά γεμάτο από εκατοντάδες πιστούς, οι οποίοι έσπευσαν από διάφορα μέρη του κόσμου για να τιμήσουν την Αγία Ζώνη.

Στο Συνοδικό της Μονής ο Μητροπολίτης Μεγάρων αναφέρε πόσο ευλογία νιώθει που προεξάρχει της Ιεράς Αγρυπνίας και των Ιερών Ακολουθίων, ενώ υπογράμμισε το σημαντικό κοινωνικό, πνευματικό και ιεραποστολικό έργο που πραγματοποιεί η Μονή Βατοπαιδίου.

“Ζω ένα όνειρο! Δοξάζω τον Θεό που με αξίωσε να κρατήσω στα χέρια μου, την Αγία Ζώνη της Παναγίας μας” ανέφερε συγκινημένος ο Μητροπολίτης Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος.

Από την πλευρά του ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στην Αγία Ζώνη και τα θαύματα που επιτελεί καθημερινά, τονίζοντας παράλληλα πόσο μεγάλη ευλογία είναι για το Άγιον Όρος η Αγία Ζώνη να φυλάσσεται σε ένα από τα Μοναστήρια του.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese