Στη διάρκεια της συνεδρίασης του περιφεριακού συμβουλίου χθες το απόγευμα, η Περιφέρεια έφερε προς έγκριση στο Σώμα τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του νέου…
Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) καλώντας τον μελετητή να παρουσιάσει τα σενάρια που έχουν ήδη προκριθεί σε σχέση με το μελλοντικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του προβλήματος σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας, ενδιάμεσες αλλά και εναλλακτικές λύσεις για ένα ζήτημα που ήδη έχει διαστάσεις εκρηκτικές σε περιοχές όπως ο Πύργος και που δοκιμάζει ή θα δοκιμάζει για χρόνια ακόμη τις αντοχές των κατοίκων, όπως η Πάτρα και το Αίγιο.

Το σενάριο που προκρίνει πλέον η Περιφέρεια, κατόπιν εισήγησης του μελετητή χθες, είναι αυτό της δημιουργίας πέντε μονάδων επεξεργασίας στην Δυτική Ελλάδα με δύο στην Αχαΐα (στο Φλόκα Δυτικής Αχαΐας και στην Ανατολική Αιγιάλεια), όπως γράφει σήμερα η “Π”.

Με τη χωριστή διαλογή οργανικών και σύμμικτων αποβλήτων, τις μονάδες επεξεργασίας για τα οικιακά απόβλητα, τα τρία νέα Κέντρα Διαλογής και Ανακύκλωσης, τους 11 Σταθμούς Μεταφόρτωσης και τα 37 Πράσινα Σημεία, ο στόχος του σχεδίου (το κόστος ανέρχεται στα 180 εκατ. ευρώ ενώ οι πόροι της Περιφέρειας επαρκούν για το 50% των επενδύσεων) είναι -από το 2020 και μετά- να καταλήγει στην ταφή (ΧΥΤΥ) μόλις το 26% των απορριμμάτων.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese