Με το Ασημένιο μετάλλιο του Παναγιώτη Τριανταφύλλου στον τελικό της σπάθης, και…
δύο χάλκινα στα αθλήματα της σφαιροβολίας με τη Δήμητρα Κοροκίδα και του μπότσια με την εθνική ομάδα συνεχίστηκαν οι επιτυχίες της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016.

Ο Πάνος Τριανταφύλλου έδωσε επικό αγώνα με τον Πολωνό Πλούτα και κέρδισε 15-14 για να εξασφαλίσει την παρουσία του στον τελικό της σπάθης με αμαξίδιο (κατ Β) και σίγουρα το βάθρο. Στον τελικό δεν άντεξε και έχασε από τον Ουκρανό αντίπαλο του, όμως το Ασημένιο μετάλλιο ήταν το 8ο της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς του Ρίο.

Η 42χρονη πρωταθλήτρια Δήμητρα Κοροκίδα πήγε στο Ρίο με την πρώτη θέση στο περυσινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα και ρεκόρ 4.27, το οποίο και κατάφερε να βελτιώσει στην τρίτη της βολή με 4.28, που ήταν και εκείνη που της έδωσε την 3η θέση, πίσω από τη Νενταμ από το Μπαχρέιν και την Μάλικ από την Ινδία.

Η Δήμητρα Κοροκίδα είναι καθηγήτρια πολεμικών τεχνών και πριν το ατύχημα της, κάτοχος ζώνης 7 νταν στο TAEKWONDO.

Επιπλέον, η εθνική ομάδα στο μπότσια (Άννα Ντέντα, ο Νίκος Πανανός και ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης), ανέβηκε και πάλι στο βάθρο αφού κέρδισε άνετα την Σινγκαπούρη στον μικρό τελικό με σκορ 8-1 και μετά το Χρυσό στο Λονδίνο, κατέκτησε τώρα το Χάλκινο μετάλλιο.

Η Ελληνική συγκομιδή έχει φτάσει σε σύνολο τα 8 μετάλλια: πέντε στον στίβο (Χρυσό ο Στεφανουδάκης στο ακόντιο και ο Κωνσταντινίδης στη σφαίρα, Ασημένιο ο Σενικίδης επίσης στην σφαιροβολία και Χάλκινο ο Ζησίδης και η Κοροκίδα στη σφαίρα), ένα στην Άρση Βαρών (Χάλκινο ο Μπακοχρήστος), και ένα στο μπότσια (Χάλκινο η εθνική).

Συγχαρητήρια του Παυλόπουλου στην Δήμητρα Κοροκίδα

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην Δήμητρα Κοροκίδα, για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στη σφαιροβολία, στους Παραολυμπιακούς Αγώνας του Ρίο.

«H μεγάλη Ολυμπιακή σας διάκριση, και μάλιστα σ’ ένα άθλημα που προϋποθέτει συνδυασμό τέχνης και δύναμης, αποδεικνύει πόσο επάξια εκπροσωπείται την Χώρα με την Παραολυμπιακή μας Ομάδα, στους αγώνες του Ρίο» αναφέρει ο κ. Παυλόπουλος.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese