Από το σπιτικό πέστο έως τη σαλάτα caprese και το νερό με βότανα, ο βασιλικός είναι -ίσως- η πεμπτουσία στα αρωματικά της …
μαγειρικής.
Ωστόσο, όσο όμορφος και μυρωδάτος και αν είναι, μετά από δύο ημέρες στο ψυγείο αρχίζει να γίνεται καφέ μαραμένος.

Όλα αυτά μέχρι και σήμερα που θα μάθεις το ιδανικό κόλπο για να διατηρείς το βασιλικό σου φρέσκο σαν την πρώτη μέρα, έως και δύο εβδομάδες μετά.

Τι χρειάζεσαι
Ψαλίδι κουζίνας, ένα ποτήρι ή βάζο και μία πλαστική σακούλα.

Τι κάνεις
Κόψε τα κοτσάνια του βασιλικού κάτω από τρεχούμενο νερό (όπως θα έκανες και με τα λουλούδια). Στη συνέχεια, βάλε το μπουκέτο σ’ ένα ποτήρι ή βάζο με νερό και πέρνα τα φύλλα του μέσα στην πλαστική σακούλα, χωρίς να τα κατσιάσεις, απαλά.

Γιατί αποδίδει
Ουσιαστικά, δημιουργείς συνθήκες ενός μικρού θερμοκηπίου. Αυτή η κατασκευή επιτρέπει στο βασιλικό να αναπνεύσει, επιτρέποντας στο φυτό να απελευθερώσει το αιθυλένιο το οποίο ευθύνεται για το καφέ χρώμα στα φύλλα, διατηρώντας παράλληλα ένα υγρό περιβάλλον μέσα στη σακούλα.

Είσαι έτοιμη να αφήσεις το βασιλικό πάνω στον πάγκο της κουζίνας σου και να τον καμαρώνεις να στέκει εκεί, φρέσκος κι αγέρωχος.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese