Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, για να… αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

Στη σύγχρονη εποχή οι ηλικιωμένοι παίζουν έναν ολοένα σημαντικότερο ρόλο, μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους, της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους, αναλαμβάνοντας να φροντίζουν τα εγγόνια τους, αλλά και της αυξανόμενης συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας.

Θέλοντας να αποτίσει έναν μικρό φόρο τιμής η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Αγίου Νικολάου Παστίδας, διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά γιορτή, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συμβολή της τρίτης ηλικίας στην διαμόρφωση της Κοινωνίας μας.

Την Κυριακή βράδυ 18 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 17:00 στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στην Παστίδα, η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ενοριακού Ναού Αγίου Νικολάου διοργανώνει τιμητική εκδήλωση με τίτλο «Τιμώντας τη Νιότη της Καρδιάς» αφιερωμένη στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που η προσφορά τους στην κοινωνία μας, ήταν είναι και θα είναι ανεκτίμητη.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Στις 05:00 μμ θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός.

Θα ακολουθήσουν:

Απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με την συμμετοχή των «Μενεξέδων» υπό τη διεύθυνση του Στάθη Μανούσου.

Στο τέλος θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα.

Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στην Παστίδα για να τιμήσουμε με την παρουσία μας, τους γερούς-γέρους συγχωριανούς μας που πάντα αισθάνονται νέοι.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese