Της Ελένης Ηλιοπούλου
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.) και η Διεύθυνση Προστασίας των Ζώων, Φαρμάκων και…
Κτηνιατρικών Εφαρμογών (Τμήμα Προστασίας των Ζώων) έστειλε στα σχολεία όλης της χώρας εγκύκλιο αναφορικά με την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη φιλοζωία και την μη εγκατάλειψη των κατοικίδιων που πραγματοποιεί στις χώρες των Βαλκανίων ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων.Το εξαιρετικά τεταμένο πρόβλημα της εγκατάλειψης των κατοικίδιων ζώων συντροφιάς και ο υπερπληθυσμός των αδέσποτων αναγκάζει τις αρχές να ασχοληθούν και να επενδύσουν στην επιμόρφωση των παιδιών, ώστε να διδαχτεί η νέα γενιά να μην αντιμετωπίζει συναισθανόμενα πλάσματα ως αντικείμενα για να αποφευχθεί στο μέλλον η κακοποίηση και η εγκατάλειψη έμβιων όντων.

Η ενημερωτική εκστρατεία με τίτλο «Γίνε ο ήρωας του» είναι μια πρωτοβουλία, η οποία καλύπτει 11 βαλκανικές χώρες, απευθύνεται στο ευρύ κοινό όχι μόνο σε μαθητές και σχολεία, αλλά και σε ιδιοκτήτες καταστημάτων κατοικίδιων ζώων και ιδιώτες κτηνιάτρους και θα καταβληθεί, όπως επισημαίνουν οι φορείς που μετέχουν σε αυτή, κάθε δυνατή προσπάθεια για να αναδειχθεί αυτό το πρόβλημα.

Το ΥΠ.Α.Α.Τ. ενημερώνει όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και ζητάει το ενημερωτικό υλικό που υπάρχει στον ιστότοπο του υπουργείου εδώ  να αποσταλεί σε όλα τα σχολεία της χώρας ώστε δάσκαλοι και καθηγητές να υλοποιήσουν ανάλογες επιμορφωτικές δράσεις για τα παιδιά. Δείτε εδώ την σχετική εγκύκλιο που υπογράφει η Βασιλική Ζαφειροπούλου προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προστασίας των Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese