«Λαβράκια» έβγαλε το κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που πραγματοποίησε ελέγχους στη Μύκονο καθώς εντόπισε εταιρεία να νοικιάζει χωρίς παραστατικά πολυτελή «ταξί» για τους VIP πελάτες της…

 

Η αρχή του τέλους για την εταιρεία, η οποία νοικιάζει πολυτελή σκάφη αλλά παράλληλα και πολυτελή αυτοκίνητα (τζιπ και βαν) σε πελάτες της για τις μετακινήσεις τους στο «νησί των ανέμων», ξεκίνησε όταν το κλιμάκιο της ΓΓΔΕ υποδύθηκε τον ενδιαφερόμενο για τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Αφού έγινε η συνεννόηση για το ποιο όχημα θα εκμίσθωναν οι κοστουμαρισμένοι ελεγκτές της ΓΓΔΕ και ήρθε η ώρα της διαπραγμάτευσης για το αντίτιμο, οι υπεύθυνοι της εταιρείας τους είπαν να μην περιμένουν επίσημα χαρτιά, αποδείξεις και έγγραφα.

Τότε ήταν που το κλιμάκιο της ΓΓΔΕ αποκάλυψε την ταυτότητά του και ζήτησε τα βιβλία της εταιρείας προκειμένου να τα ελέγξει. Στο «τεφτέρι» οι ελεγκτές βρήκαν αθροιστικά ποσά από 5.000 έως 15.000 ευρώ ανάλογα με την κίνηση της ημέρας αλλά κανένα παραστατικό για τα ποσά αυτά.

Η επόμενη κίνηση των ελεγκτών ήταν να βάλουν λουκέτο στην επιχείρηση για 48 ώρες, να αφαιρέσουν τις πινακίδες και τις άδειες κυκλοφορίας των πολυτελών οχημάτων ενώ πλέον στο «μικροσκόπιο» θα μπει και η επιχείρηση ενοικίασης σκαφών.

Η δράση των ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δεν σταμάτησε στην παραπάνω εταιρεία αφού έκαναν αιφνιδιαστικό έλεγχο και σε εταιρεία ενοικίασης δικύκλων. Εκεί, αφού διαπίστωσαν ότι μόνο σε μια ημέρα είχαν εκμισθωθεί 35 μηχανάκια χωρίς να υπάρχει ουτε ένα παραστατικό γι’ αυτό, έβαλαν λουκέτο για 48 ώρες.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.

 

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese