Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Δεύτερη ημέρα της επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Μητρόπολη Ζάγκρεμπ και…
Λιουμπλιάνας, της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Το πρωί στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή τελέστηκε Πατριαρχικό Συλλείτουργο, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Πατριάρχη Σερβίας στη μνήμη των Αγίων Μαρτύρων του Γιασένοβατς.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε παρουσία εκατοντάδων πιστών που ήρθαν από την Κροατία, Σερβία κα το Μαυροβούνιο και πλειάδα Ιεραρχών της Σερβικής Εκκλησίας.
Επίσης παρέστησαν εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Μόσχας, της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας και της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της Πατριαρχικής Θείας Ευχαριστίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πατριάρχης Ειρηναίος, τέλεσαν τρισάγιο στον τάφο των Αγίων μαρτύρων του Γιασένοβατς.

Το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Πορφύριο, είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Κροατίας κ. Κολίντα Γκραμπάρ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι ο διάλογος είναι το μόνο μέσω επίλυσης των προβλημάτων και συγκρούσεων, καθώς και η αποφυγή του πολέμου και της αιματοχυσίας.

Ειδικότερα τονίστηκε η σημασία του διαθρησκειακού διαλόγου σε μια σύγχρονη κοινωνία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον συνεχώς αυξανόμενο εξτρεμισμό και την χριστιανοφοβία.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese