Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς στη ΔΕΘ. «Όσοι νόμιζαν ότι το είχε τερματίσει το 2014, έκαναν λάθος. Έκανε νέο ρεκόρ ψεμάτων στην ίδια πίστα» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ…

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά «στραβά αρμενίζει αυτή η κυβέρνηση», ενώ αναφερόμενη στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν έγιναν μειώσεις στις κύριες συντάξεις, είπε ότι η κυβέρνηση αύξησε την εισφορά υπέρ υγείας, μείωσε το αφορολόγητο, πετσόκοψε τις επικουρικές και καταργεί το ΕΚΑΣ. Μάλιστα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι κανείς δεν γνωρίζει με ποια κριτήρια έγιναν αυτές οι περικοπές.

Η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός έχει γίνει ο πιο πρόθυμος πρωθυπουργός στην Ευρώπη στις απαιτήσεις των πιο συντηρητικών κύκλων. «Δεν τολμά να πει στον κ. Σόιμπλε ότι δεν μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας για 3,5% πλεόνασμα και μας λέει ότι τώρα τα πάντα παραπέμπονται από το 2019 και μετά» σημειώνει και προσθέτει: «Με αυτούς τους ρυθμούς και με την ύφεση που εξακολουθούμε να έχουμε, δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσουμε τον στόχο για το 2018. Και τότε θα έρθει ο κόφτης που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Από πού να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει με τα ψέματα που ειπώθηκαν χθες;».

Πάντως , παραδέχτηκε ότι και στο παρελθόν έγιναν περικοπές και αδικίες, ωστόσο, όπως υπογράμμισε, τότε η χώρα είχε 35 δισ. έλλειμμα που έπρεπε να εξαλειφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese