Η Aston Martin και το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι κάποιοι από τους πρώιμους πελάτες της Microsoft…

H Microsoft παρουσιάζει ένα πλήρες σύνολο υπηρεσιών cloud από κέντρα δεδομένων στη Βρετανία, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για λογισμικό cloud μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η ζήτηση για την τοπικοποίηση των δεδομένων επεκτείνεται σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Αυτό θα επιτρέψει σε μια σειρά Βρετανών πελατών από τον νομικό, τον τραπεζικό, και τον δημόσιο τομέα να «τρέξουν» τις λειτουργίες τους μέσω του διαδικτύου, κάτι που μέχρι τώρα δίσταζαν να κάνουν για ρυθμιστικούς λόγους και λόγους που σχετίζονται με την ασφάλεια δεδομένων.

«Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι πελάτες θα έχουν πρόσβαση στο cloud» λέει η Νίκολα Χάτσον, γενική διευθύντρια μάρκετινγκ και λειτουργιών της Microsoft UK. Η τοπική αποθήκευση δεδομένων έχει γίνει σταδιακά πιο επιθυμητή, καθώς οι αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας έχουν γίνει κυρίαρχες και ο Έντουαρντ Σνόουντεν απεκάλυψε μαζική παρακολούθηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, εντείνοντας την ανησυχία γύρω απ’ την ιδιωτικότητα των δεδομένων, την ασφάλεια, και την εθνική κυριαρχία.

Προηγουμένως, οι πελάτες της Microsoft που χρησιμοποιούν λογισμικό cloud βασίζονταν σε ευρωπαϊκά κέντρα δεδομένων με έδρα στο Δουβλίνο, το Άμστερνταμ, ή άλλες περιοχές. Η εταιρεία λειτουργεί πάνω από 100 κέντρα δεδομένων παγκοσμίως.

Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο απασχολεί 230.000 ανθρώπους και δαπανά πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε τεχνικές υποδομές, θα είναι ένας πρώιμος πελάτης των εφαρμογών και των υποδομών cloud της Microsoft.

Για την επιλογή του αυτή, το υπουργείο επικαλείται την εξοικονόμηση πόρων και την ασφάλεια δεδομένων. Στους άλλους αρχικούς πελάτες στη Βρετανία θα περιλαμβάνονται η αυτοκινητοβιομηχανία Aston Martin, υπηρεσίες του NHS – του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας – και η Capita, η μεγαλύτερη εταιρεία εξωτερικής ανάθεσης στη χώρα.

Η Microsoft είναι ο δεύτερος προμηθευτής λογισμικού cloud στον κόσμο, μετά την Amazon.com που υπήρξε πρωτοπόρος στις υπηρεσίες cloud πριν από μια δεκαετία. Και οι δύο εταιρείες ανταγωνίζονται, επίσης, την Google, την IBM, την Oracle και πολλές άλλες.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese