Την αντίθεση του στα αποτελέσματα της σύσκεψης υπό τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα για τις επιπτώσεις στη Χίο από το μεταναστευτικό εκφράζει με δήλωσή του ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης. «Διάβασα προσεκτικά την ανακοίνωση της σύσκεψης για το μεταναστευτικό. Τονίζω ότι η συζήτηση στο υπουργείο Εσωτερικών έγινε, με…
ευθύνη του κ. Μουζάλα, απουσία των βουλευτών του νησιού. Απαιτώ άμεση ενημέρωση», υποστηρίζει ο κ. Μηταράκης και συνεχίζει: «Η λειτουργία τριών hot spots στο νησί είναι αδιανόητη. Θα μετατρέψει και με τη βούλα τη Χίο σε αποθήκη ψυχών με πρωτοφανείς κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Η Χίος έχει 12 φορές περισσότερους μετανάστες από ότι θα έπρεπε! 
Η κυβέρνηση, επειδή δε μπορεί να διαχειριστεί το άσυλο, επειδή δε μπορεί να διεκδικήσει τα αυτονόητα από την Ευρώπη, επειδή μέχρι σήμερα έχει αποτύχει παταγωδώς, τιμωρεί τους νησιώτες».
Και ο Χιώτης βουλευτής καταλήγει: «Αν ο υπουργός δε μπορεί: να υλοποιήσει τη συμφωνία, να ολοκληρώσει τις διαδικασίες ασύλου, να μεταφέρει τους μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα και εν τέλει να προστατεύσει τους κατοίκους, να παραιτηθεί!»

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese