Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η Αμάλ Αλαμουντίν κάτω από άκρα…
μυστικότητα. Ο δημοσιογράφος του epiloges.tv, Δημήτρης Κώττας, μίλησε στο CNN Greece για την επίσκεψη της συζύγου του Τζορτζ Κλούνει και μας μετέφερε όλες τις λεπτομέρειες.

Περίπου στις 5 το απόγευμα η Αμάλ Αλαμουντίν έφτασε στο κέντρο φιλοξενίας. Εκεί, συνομίλησε για αρκετή ώρα με πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη συγκεκριμένη δομή και άκουσε προσωπικές ιστορίες των Γεζίντι. Στόχος της είναι να υπερασπιστεί τις γυναίκες Γεζίντι που υπήρξαν θύματα σεξουαλικής δουλείας, βιασμού και γενοκτονίας από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.
Όταν βγήκε από το κέντρο φιλοξενίας, στις 7:30, αγκάλιασε δύο μικρά προσφυγόπουλα και τους προσέφερε κάποια δώρα. Στη συνέχεια αναχώρησε από την πόλη των Σερρών.
Η Αμάλ Αλαμουντίν δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης των Σερρών καθώς, όπως λέει ο Δημήτρης Κώττας, οι υπεύθυνοι της δομής τους ενημέρωσαν ότι η ίδια δεν επιθυμεί να καλυφθεί δημοσιογραφικά η επίσκεψή της.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese