Σύσκεψη στον δήμο Θερμαϊκού πραγματοποιήθηκε με το παρον να δίνουν ο υπευθυνος πολιτικής προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο…
κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκρατης Φάμελλος, η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά,, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς, η Βούλα Πατουλίδου και ο Περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μαζί με τον δήμαρχο Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη.

Στην σύσκεψη αναφέρθηκαν στα προβλήματα που έφερε η κακοκαιρία στην περιοχή. Μάλιστα ο δήμαρχος Θερμαικού τους ενημέρωσε πως το κόστος των ζημιών ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ σύμφωνα με την καταγραφή από τα κλιμάκια του δήμου. Η απόφαση που πάρθηκε τελικα ήταν η άμεση αποκατάσταση των ζημιών η οποία θα γίνει και με χρηματοδότηση από Ευρωπαικά προγράμματα, μετά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που τέθηκε ο δήμος μέχρι τις 7 Μαρτίου 2017.

Συγκεκριμένα στην σύσκεψη συζητήθηκε η αποκατάσταση των 7 ρεμάτων του Δήμου και αποφασίστηκε η ένταξη σχετικής μελέτης στο Περιφερειακό Πρόγραμμα με την άμεση επαναπροκήρυξή τους ώστε να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος, οι πόροι να κατευθυνθούν άμεσα στο μεγάλης σημασίας αυτό έργο.

Επίσης, συζητήθηκε το ζήτημα του δικτύου ύδρευσης, του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας. Θα υπάρξει άμεση συνδρομή του στρατού προς αποκατάσταση του οδικού δικτύου και το ΥΠΕΣΔΑ θα συνδράμει οικονομικά στο ζήτημα αυτό.

Την Κυριακή θα επισκεφτεί τον Δήμο Θερμαϊκού ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Αλέξης Χαρίτσης, για να συζητηθεί το θέμα αυτό του οδικού άξονα.
Τέθηκε, ακόμα, το ζήτημα της αντιστήριξης του Κέντρου Υγείας. Με πρωτοβουλία του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης αύριο θα επισκεφτεί το Κέντρο Υγείας κλιμάκιο μηχανικών του ΙΓΜΕ για να προσδιορίσουν τον τρόπο αντιστήριξής του.

Ένα επιπλέον θέμα συζήτησης ήταν το σύνολο των προβλημάτων που έχουν προκύψει στους επαγγελματίες της περιοχής, οι καταστροφές στο αγροτικό δίκτυο και στις καλλιέργειες και η ανάγκη επανακατασκευής του ρέματος Μηχανιώνας.

Επίσης, ο Υπουργός δεσμεύτηκε, ότι θα διευθετηθούν κατόπιν συνεννόησης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, εκκρεμότητες των επαγγελματιών προς το Δημόσιο.

Δεσμεύτηκε, ακόμα, να υπάρξει συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για ζητήματα που αφορούν τις αποζημιώσεις των πληγέντων αγροτών.

Ο Υπουργός, επίσης, δεσμεύτηκε ότι θα ενεργοποιήσει την ΕΥΑΘ Παγίων προκειμένου να προχωρήσει στη μελέτη βελτίωσης της διατομής του μεγάλου ρέματος της Μηχανιώνας.
Η συνάντηση με τους θεσμικούς εκπροσώπους πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα.

Όλοι όσοι συμμετείχαν ήταν:

Η Υφυπουργός ΕΣΔΑ κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης, ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Φάμελος, ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων κ. Αριστείδης Φωκάς, η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας κυρία Κυριακή Τεκτονίδου, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κυρία Βούλα Πατουλίδου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής του Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Ελλάδος- Υποστράτηγος κ. Δήμος Αναγνωστάκης ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Νικήτας Φραγκισκάκης.

Λίγο αργότερα ο υπευθυνος πολιτικής προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον δήμαρχο Θερμαικο΄πραγματοποίησαν αυτοψία στις πληγήσες περιοχές σε Μηχανιώνα και Αγία Τριάδα, ενώ μίλησαν και με την οικογένεια της 53χρονης αγνοούμενης.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese