Είχαν φτιάξει μάλιστα και “πατέντα” για να παίρνουν τα χρήματα χωρίς να το παραβιάσουν…

Ο λόγος για δυο Λαμιώτες, ηλικίας 37 και 38 ετών, οι οποίοι αργά χθες βράδυ επισκέφθηκαν το εκκλησάκι του Αγίου Σώζωντος, το οποίο βρίσκεται στο 12ο χλμ του δρόμου Λαμίας – Δομοκού και ανήκει Μοναστήρι της Παναγίας της Αντίνιτσας.

Οι δυο ποντικοί δεν επέλεξαν τυχαία το συγκεκριμένο εκκλησάκι. Γνώριζαν ότι το παγκάρι θα έχει αρκετά κέρματα, αφού την προηγούμενη ημέρα γιόρταζε το Μοναστήρι της Αντίνιτσας και πολλοί από τους πιστούς σταματούσαν για να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κερί και στο παρεκκλήσι του Αγίου Σώζωντος.

“Ψάρευαν” τα κέρματα με σύρμα

Οι δυο “ποντικοί” είχαν φτιάξει μακριά σύρματα στην άκρη των οποίων είχαν βάλει αυτοκόλλητες ταινίες. Έβαζαν τα σύρματα μέσα στη σχισμή από το παγκάρι και “ψάρευαν” τα κέρματα που είχε μέσα το παγκάρι.

Για κακή τους τύχη όμως στην περιοχή περιπολούσαν οι αστυνομικοί της Α΄ ΟΠΚΕ Φθιώτιδας, που περνώντας από το σημείο είδαν το κόκκινο αυτοκίνητο κοντά στο παρεκκλήσι και κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Έτσι λοιπόν πήγαν πιο πάνω και επέστρεψαν για να αιφνιδιάσουν τους διαρρήκτες και να τους πιάσουν στα πράσα, όπως και έγινε.

Οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω τους 58 ευρώ σε κέρματα που είχαν βγάλει από το παγκάρι, καθώς επίσης τα σύρματα με τις ταινίες και άλλα διαρρηκτικά εργαλεία.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese