Γράφει ο Χρήστος Α. Κατσαρός 
Με στόχο την ανάδειξη της Λιβαδιάς Σερρών…
Φτάνοντας ο επισκέπτης στη Λιβαδιά Σερρών θα αντικρίσει το πάρκο αναψυχής του κου Θόδωρου Κοτσακίδη. Αυτό όμως που δεν ξέρει είναι η προεργασία που έγινε για να υπάρχει σήμερα στο χωριό αυτή η όαση δροσιάς και ανάπαυλας.

Το εγχείρημα ξεκίνησε σαν μια ιδέα να κάνει κάτι εκείνος για τον τόπο του χωρίς να περιμένει αδρανής την μεσολάβηση των κρατικών δομών, αλλά και χωρίς να περιμένει ανταποδοτικά οφέλη από το κράτος για την πρωτοβουλία του αυτή.

Πράγματι το πάρκο αναψυχής αποτελεί πνεύμονα για τον τόπο και ο κος Κοτσακίδης αποδεικνύει έμπρακτα αφενός πως η ιδιωτική πρωτοβουλία πολλές φορές μπορεί να κάνει θαύματα και να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις που συναντά κανείς στην επίσημη πολιτεία αφετέρου πως αυτό που πρέπει να μας παρακινεί απέναντι στον τόπο μας αλλά και στην φύση την ίδια είναι η αγάπη κι ο σεβασμός προς αυτήν και όχι η επιθυμία του κέρδους με οποιοδήποτε τίμημα ακόμα και την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος χώρου.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese