Είναι η στιγμή που η παρουσιάστρια της Βόρειας Κορέας ανακοινώνει με χαρά την επιτυχή διεξαγωγή της πέμπτης πυρηνικής δοκιμής…

«Οι επιστήμονες και τεχνικοί του Ινστιτούτου Πυρηνικών Όπλων διενήργησαν μία πυρηνική δοκιμή σε βόρειο έδαφος για να ελέγξουν την ισχύ μίας πυρηνικής κεφαλής που μελετήθηκε και κατασκευάστηκε πρόσφατα», είπε η παρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας είναι δυνατή πλέον η τοποθέτηση πυρηνικών κεφαλών σε βαλλιστικούς πυραύλους. Η ανακοίνωσή έγινε μετά την πραγματοποίηση της πέμπτης πυρηνικής δοκιμής της, λίγες ώρες μετά την καταγραφή από τους σεισμογράφους, μιας έκρηξης κοντά σε μυστική βάση πυρηνικών δοκιμών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση δεν υπήρξε διαρροή πυρηνικού υλικού από τη δοκιμή και δεν υπάρχουν επιπτώσεις στο περιβάλλον. Παράλληλα, τονίστηκε ότι η πυρηνική δοκιμή αποτελεί την απάντηση της χώρας στις διεθνείς κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί και ότι ήρθε μετά την εκτόξευση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Τέλος, σημειώθηκε ότι η χώρα είναι έτοιμη να χτυπήσει όταν προκαλείται από τους εχθρούς συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, και ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την ενίσχυση της ποσότητας και της ποιότητας των πυρηνικών όπλων.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese