O Πάρης βρέθηκε ένα κρύο πρωινό Σαββάτου στο Εμπορικό Κέντρο του Ασπρόπυργου. Φρεσκοπαρατημένος και χαμένος εντοπίστηκε από τους εθελοντές της φιλοζωικής οργάνωσης… “Τα Φαντάσματα του Ασπρόπυργου” να περιφέρεται ψάχνοντας κάτι να βρει να φάει. Τα παιδιά των Φαντασμάτων τον φρόντισαν, τον τάισαν και προσπάθησαν να βρουν τον ιδιοκτήτη του. Όπως όμως τα περισσότερα παρατημένα σκυλάκια στη χώρα μας έτσι και ο Πάρης δεν είχε μικροτσίπ με καταχωρημένα κάποια στοιχεία πιθανού ιδιοκτήτη.

Η φιλοζωική λόγω του ότι φροντίζει πάνω από 400 αδέσποτα στη δύσκολη βιομηχανική περιοχή του Ασπρόπυργου και μη έχοντας κάποιο δικό της χώρο ήταν αδύνατο να πάρει κάπου τον Πάρη. Έτσι τον άφησε εκεί με την ελπίδα ότι θα τον ξαναβρεί να τον φροντίσει. Ο Πάρης, περίπου 10 μηνών, δεν ήταν σαν πολλά αδέσποτα που καταφέρνουν μέσα στις χίλιες αντιξοότητες να επιβιώσουν για κάποιο διάστημα στο δρόμο. Ήταν διαφορετικός. Ευαίσθητος και μαθημένος σε σπίτι, άρχισε να μαραζώνει στην κυριολεξία στους αφιλόξενους δρόμους του Ασπρόπυργου. Με τον καιρό σταμάτησε να συμπεριφέρεται σαν φυσιολογικό σκυλί. Δεν τρεφόταν σχεδόν καθόλου, τον κυνηγούσαν τα άλλα σκυλιά και πολλά παιδιά τον χτυπούσαν με πέτρες για παιχνίδι. Μέσα σε λίγο καιρό ήταν ένα τελείως διαφορετικό σκυλί.

Οι εθελοντές των Φαντασμάτων του έφτιαξαν ένα φωτογραφικό άλμπουμ και γύρισαν ένα βιντεάκι όπου έκαναν έκκληση για άμεση βοήθεια. Παράλληλα εμφανίστηκαν και σε φιλοζωική εκπομπή στην τηλεόραση όπου παρουσίασαν την ιστορία του με την ελπίδα να βρεθεί ένα σπίτι για αυτόν. Το βιντεάκι συγκίνησε πολλούς στο youtube αλλά κανέναν τόσο ώστε να πάρει τηλέφωνο για να ζητήσει να τον υιοθετήσει. Το θαύμα όμως έγινε. Το βίντεο είδαν στο ίντερνετ τυχαία η Linda και η μικρή κορούλα της Thelma από τη Lulea, μια παραθαλάσσια πόλη στα βόρεια της Σουηδίας. Και αποφάσισαν να μην αφήσουν άλλο τον Πάρη στο δρόμο και να το πάρουν σπίτι τους όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Η επαφή έγινε και η υιοθεσία ξεκίνησε. Ο όμορφος σκυλούκος στειρώθηκε, εμβολιάστηκε, τσιπαρίστηκε και λίγο καιρό μετά προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης όπου τον παρέλαβε η νέα του οικογένεια, η οποία ταξίδεψε αρκετές ώρες οδικώς για να φτάσει εκεί. Μέσα σε λίγο καιρό ο Πάρης έγινε απίστευτα δημοφιλής στην πόλη εκεί και όλοι ήθελαν να μάθουν την ιστορία του. Γνωστό μάλιστα περιοδικό της Σουηδίας αφιέρωσε στη μαμά, την κόρη και εκείνον εκτός από το εξώφυλλό του και αρκετές σελίδες μέσα. Σήμερα δυόμιση περίπου χρόνων ο πρώην αδεσποτούλης και κακοποιημένος Πάρης βρίσκεται στο υπέροχο σπίτι του στη Βόρεια Σουηδία, ασφαλής και ευτυχισμένος σε μια οικογένεια που τον έχει στην κυριολεξία λατρέψει. Η μικρή μάλιστα Thelma δεν τον αποχωρίζεται στιγμή και καθημερινά στέλνει φωτογραφίες του στα παιδιά των” Φαντασμάτων του Ασπρόπυργου”, τους οποίους ευχαριστεί συχνά.

Σε μια χώρα που δεν συμβαίνει τίποτα πια ευχάριστο, μικρές ιστορίες σαν αυτές του Πάρη μας κάνουν να σκεφτούμε ότι όταν θέλουμε κάτι το πετυχαίνουμε. Σε όλους τους τομείς. Αρκεί να θέλουμε.

Οκτώβριος 2014: Η μέρα που η ομάδα εντόπισε τον Πάρη στον Ασπρόπυργο


Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese