Ξεπέρασαν τις 500 οι ανθρωποκτονίες οι οποίες διαπράχθηκαν μέσα στο 2016 στο Σικάγο: έπειτα από ένα υποτίθεται εορταστικό τριήμερο που αποδείχθηκε εξαιρετικά πολυαίμακτο. ο αριθμός των φόνων ξεπέρασε αυτόν που είχε καταγραφεί ολόκληρο το 2015…

Σύμφωνα με αμερικάνικα ΜΜΕ και την αστυνομία, δεκατρείς άνθρωποι δολοφονήθηκαν το τριήμερο – η Δευτέρα ήταν η Ημέρα της Εργασίας και άρα αργία – ενώ τα θύματα των επεισοδίων ένοπλης βίας ανήλθαν συνολικά σε 65, τα μισά εξ αυτών μόνο τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με έναν απολογισμό ως νωρίς το πρωί της Τρίτης, φέτος έχουν διαπραχθεί 512 ανθρωποκτονίες στο Σικάγο, μια πόλη ιδιαίτερα κακόφημη σε ό,τι αφορά τη χρήση βίας.
Η αστυνομική διεύθυνση του Σικάγου (CPD) ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι με βάση τα δικά της στατιστικά στοιχεία, ως το βράδυ της Δευτέρας είχαν διαπραχθεί 488 ανθρωποκτονίες, διευκρινίζοντας ότι την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ο αριθμός των φόνων ανερχόταν σε 331.
Ολόκληρο το 2015, η αστυνομία είχε καταγράψει 481 ανθρωποκτονίες στην τρίτη πολυπληθέστερη πόλη των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Τρίμπιουν, η CPD θεωρεί ότι ο αυξημένος αριθμός των φόνων του τριημέρου οφείλεται στα αντίποινα στα οποία προχώρησαν συμμορίες για να εκδικηθούν για βίαια επεισόδια στην αρχή του Σαββατοκύριακου.

Με αυτή την έξαρση των φόνων στο Σικάγο,  ο δείκτης των ανθρωποκτονιών επανήλθε σε ένα επίπεδο δίχως προηγούμενο από τη δεκαετία του 1990, όταν κάθε χρόνο έχαναν τη ζωή τους κατά μέσον όρο 900 άνθρωποι, υπενθυμίζει η Σικάγο Τρίμπιουν.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese