Στενός συνεργάτης της Κριστίν Λαγκάρντ κι έμπειρος τεχνοκράτης φαίνεται να είναι ο νέος…
πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, κυβέρνηση και δανειστές κατέληξαν στον διορισμό του Γάλλου Jacques Le Pape στη θέση αυτή.

O Jacques Le Pape υπήρξε για τέσσερα χρόνια Νο 2 του γραφείου της Christine Lagarde όταν η σημερινή επικεφαλής του ΔΝΤ ήταν υπουργός Οικονομικών, ενώ αμέσως μετά (το 2011) ανέλαβε την θέση του γ.γ. στο Γραφείο Ελέγχων του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών. Έχει θητεύσει ακόμη δίπλα στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Μεταφορών, ενώ το 1999 υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος της γαλλικής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η πιο πρόσφατη θέση του Le Pape ήταν αυτή του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Air France-KLM, από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι τον περασμένο Ιούλιο.

Tο δεύτερο μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του υπερταμείου, που, όπως ορίζει ο νόμος, θα προέρχεται από την ευρωπαϊκή πλευρά, θα είναι Ισπανός. Οι ανακοινώσεις ωστόσο καθυστερούν καθώς οι θεσμοί εκφράζουν ισχυρές επιφυλάξεις σχετικά με τους τρεις Έλληνες που προτείνει η ελληνική πλευρά για τη στελέχωση των εναπομείναντων θέσεων ου Εποπτικού Συμβουλίου.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese