1. Ο Δήμος Πεντέλης σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ, εκπονεί πρόγραμμα ανακύκλωσης – κομποστοποίησης οργανικών απορριμμάτων στο… Δήμο μας. Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο φάσεις:

α. Τοποθέτηση κάδων καφέ χρώματος σε Παιδικούς Σταθμούς και Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ), όπως ψησταριές, ταβέρνες, φούρνους, οπωροπωλεία, εστιατόρια, κλπ.

β. Σε δεύτερη φάση διαδοχικά θα τοποθετηθούν κάδοι σε οικίες.

2. Στους καφέ κάδους εναποθέτουμε όλα τα οργανικά φυτικά απόβλητα, λαχανικά, φρούτα, τυρί, ψωμί, πούσια, κλαδάκια και υπολείμματα μαγειρεμένων φαγητών χωρίς τα υγρά τους.

3. Οι κάδοι κομποστοποίησης (καφέ κάδοι) θα τοποθετηθούν για κάθε μία επιχείρηση Κ.Υ.Ε. σε χώρο που αυτή θα υποδείξει, σε στενή συνεργασία με τον αρμόδιο Τοπικό Αντιδήμαρχο, κατά Δημοτική Κοινότητα, για να διευκολύνεται στην άμεση απόρριψη των οργανικών απορριμμάτων.

4. Παρακαλείστε τα οργανικά σας απόβλητα να τα εναποθέτετε στους καφέ κάδους που θα τοποθετηθούν σε οριοθετημένα σημεία, σύμφωνα με μελέτη της Δ/νσης ΔΥΚΠ, για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

Προσβλέπουμε στη συνεργασία σας.

Ο Δήμαρχος
Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese