Ένα «μικρό ιατρικό θαύμα» όπως το αποκαλούν αψήφησε όλες τις πιθανότητες και τις προβλέψεις των γιατρών και φέτος ξεκινάει στο νηπιαγωγείο…


Ο μικρός Noah Wall άφησε κατάπληκτους όλους τους γιατρούς που δεν πίστευαν ότι θα επιβίωνε κατά τη γέννησή του καθώς ο ίδιος είχε μόλις 2% της λειτουργίας του εγκεφάλου του. Τώρα, όμως, το μυαλό του μικρού έχει αναπτυχθεί και εξελιχθεί σχεδόν όσο ενός μέσου τετράχρονου. Αψηφώντας, λοιπόν, όλες τις προβλέψεις το αγοράκι από φέτος πηγαίνει κανονικά στο νηπιαγωγείο ενώ οι γονείς του πίστευαν ότι δεν θα καταφέρει να ζήσει για να πάει. Παρά το γεγονός ότι είναι παράλυτος από το στήθος και κάτω, καθώς γεννήθηκε με δισχιδή ράχη και υδροκεφαλία, οι γονείς του ήταν αποφασισμένοι να στείλουν τον μικρό Noah σε ένα κανονικό σχολείο.
Το αγοράκι είναι ενθουσιασμένο που θα παρακολουθήσει το σχολείο με παιδιά που δεν έχουν προβλήματα ενώ η μητέρα του είναι πάντα στο πλευρό του μέχρι να προσαρμοστεί. Η ίδια αναφέρει: «Δεν ήθελα να πάει σε ένα ειδικό σχολείο και δεν ήθελα να του λείπει η γενική εκπαίδευση, καθώς και όλες οι εμπειρίες που έρχονται μαζί με αυτό. Επιλέξαμε λοιπόν το συγκεκριμένο σχολείο γιατί έχει και ολιγομελείς τάξεις. Αυτό θα τον βοηθήσει πολύ και θα τον κοινωνικοποιήσει καθώς ακόμη ντρέπεται». Η μητέρα του πηγαίνει μαζί τους τις μέρες που πηγαίνει και θα εξακολουθεί αν θέλει να πάει περισσότερες. Επιπλέον θα συνεχίσει τη φυσιοθεραπεία και τις επισκέψεις του στους γιατρούς για τη βελτίωση της υγείας του.
Τα λόγια της μητέρας του συγκλονίζουν καθώς λέει: «Σχεδίαζα την κηδεία του όταν ήμουν έγκυος και δεν φανταζόμουν ότι θα τα καταφέρει να φτάσει ως εδώ». Θεωρεί ότι η γέννηση αλλά και η επιβίωσή του είναι ένα θαύμα και απολαμβάνει την κάθε μέρα μαζί με το γιο της.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese