Πρώτη φορά, το Ε΄ Γυμνάσιο ( το καλύτερο της Θεσσαλονίκης εξαιρουμένου του Πειραματικού ) πήγε εκεί το 1961, μεσούσης της σχολικής… περιόδου, και όχι για όλες τις τάξεις. Συγχρόνως, λειτουργούσε και το παραδοσιακό κτίριο στη ‘’Σχολή Τυφλών’’ δίπλα.

Τότε βέβαια, στο τέλος της αυλής, ήταν η θάλασσα…..

Τη νέα πτέρυγα του Ε΄ Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, στην οδό Κριεζώτου 2, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, παρουσία των Αντιδημάρχων Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Έλλης Χρυσίδου και Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά.

Το έργο αφορούσε την προσθήκη κατ’ επέκταση νέας πτέρυγας στο κτιριακό συγκρότημα σχολείου που βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Κριεζώτου, Γ. Παπανδρέου (Ανθέων), Κορομηλά και Κίμωνος Βόγα.

Η δημοτική αρχή κάνει λόγο για ένα σημαντικό έργο που θα δώσει ανάσες ανακούφισης στο πρόβλημα της σχολικής στέγης της περιοχής, καθώς με την ολοκλήρωσή του προσφέρονται προς χρήση οκτώ νέες αίθουσες διδασκαλίας, ένας σύγχρονος χώρος εργαστηρίων φυσικής-χημείας, δύο νέοι χώροι εκπαίδευσης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων σύγχρονων προδιαγραφών.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese